Beste massage olie voor een ontspanningsmassage

Beste massage olie voor een ontspanningsmassage
september 15, 2020 Yoran
massage olie

Heerlijk, een ontspanningsmassage met warme olie of amandelolie en helemaal tot rust komen. Wie geniet er nou niet van een ontspannings massage? Masseren gaat het beste met een massage olie die ervoor zorgt dat de handen goed over de huid kunnen glijden. Er zijn vele verschillende massage oliën verkrijgbaar geschikt voor verschillende soorten massages.

Een massage is goed voor je welzijn

Een ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en is al meer dan duizenden jaren oud. Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

Bij het geven van een ontspanningsmassage is het belangrijk dat je klant goed ontspannen wordt om zo het maximale effect te bereiken. Als het lichaam ontspant, kunnen de spieren makkelijker losgemaakt worden. Om er voor te zorgen dat het lichaam ontspannen is, is het ook belangrijk om naast een warme ruimte ook te zorgen voor een ontspannen sfeer. Dit kun je doen door in je massage studio rust te creëren en door eventueel een ontspannen achtergrondmuziekje op te zetten.

Helemaal een ontspannen voelen

Een ontspanningsmassage kan ook zeer ontspannen werken zonder dat er fysieke klachten zijn. Een ontspanningsmassage zorgt voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage stromen de spanningen die in de afgelopen periodes werden opgebouwd weg en komt je innerlijke geest tot rust. Een massage zorgt ervoor dat stress en spanningen makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert een ontspanningsmassage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen. Tijdens een ontspanningsmassage wordt meestal extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

De juiste massage olie kiezen

Wat bij een massage zeer belangrijk is, is het gebruiken van de juiste massage olie. Een massage zonder olie is namelijk lang niet zo fijn als een massage met olie. Kies voor een professionele, geurende olie, waarmee de huid niet te glibberig wordt. Een goed voorbeeld van een professionele olie is de massageolie van bijvoorbeeld Chemodol of Toco Tholin. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Heb jij de juiste massage olie in huis? Dan ben jij klaar om te masseren!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*