Een 3 laags mondkapje kopen voor meer gemoedsrust

Een 3 laags mondkapje kopen voor meer gemoedsrust
oktober 15, 2020 Yoran

Als jij op zoek gaat naar mondkapjes, dan zie je een groot aantal opties en één daarvan is of je een 1 laags, 2 laags of 3 laags mondkapje kopen wilt. In principe is deze keuze aan jou, want de overheid heeft alleen niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt in het openbaar vervoer. In openbare ruimtes wordt dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen, maar is het (nog) niet verplicht. Het aantal lagen voor je mondkapje is wel een keuze waarmee je te maken krijgt. Hier lees je over waarom een 3 laags mondkapje kopen op dit moment geen slecht idee is.

Waar kun je een 3 laags mondkapje kopen?

Voordat we ingaan op de voordelen is het misschien geen slecht idee om uit te leggen waar je een 3 laags mondkapje kopen kunt. Het goede nieuws is dat deze in de meeste winkels die mondkapjes verkopen ook gewoon worden aangeboden. Helemaal nu de richtlijnen zijn aangescherpt zal je geen problemen hebben deze te vinden. De grootste kansen heb je als je de drogisterijen bezoekt, zoals Kruidvat, Trekpleister, HEMA, Etos en DA. Winkels zoals Blokker en Jumbo verkopen ook mondkapjes, net als vele andere verkooppunten in de winkelstraat. Ook op het station worden ze aangeboden en liggen ze zowel bij de broodjeszaak als bij de kiosk. Een 3 laags mondkapje kopen zal dus geen probleem zijn en vind je ze niet in de winkels, dan is er online een enorm assortiment.

3 laags of 2 laags?

Niet-medische mondkapjes mag je ook gewoon maken. En de instructies geven dan aan dat je het beste 2 lagen stof gebruikt. Dat gezegd hebbende worden er online ook mondkapjes aangeboden met maar één laag stof. Dit zijn de goedkopere mondkapjes die voor weinig geld verkocht worden en die je eigenlijk het beste met rust laat. In principe is een 2 laags mondkapje dus voldoende als je je aan de regels van de overheid wilt houden. Je moet een mondkapje zien als een zakdoek die permanent voor iemands gezicht aanwezig is. Is iemand verkouden, dan houdt de zakdoek dat virus tegen en zo werkt het ook met Corona. Je beschermt jezelf niet tegen het oplopen van een virus.

3 laags beschermt anderen beter

Heb je een 2 laags mondkapje op, dan heb je permanent 2 zakdoeken voor je mond. Doe je een 3 laags mondkapje op, dan zijn dit er 3. Je zult dus zelf het virus aanzienlijk minder verspreiden en ook het oppakken van het virus zal wat minder gemakkelijk gaan. Door een 3 laags mondkapje te kopen zorg je er voornamelijk voor dat je iemand anders niet kunt aansteken. Wil je meer zekerheid over het oplopen van het virus, dan kun je in plaats van een 3 laags mondkapje te kopen beter investeren in een mondkapje met filter. Uiteraard kun je 3 laags mondkapjes ook zelf maken. Je neemt dan de instructies van de overheid en gebruikt 3 lapjes stof, in plaats van 2.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*