Een mooi groen gazon dankzij de accu grasmaaier

Een mooi groen gazon dankzij de accu grasmaaier
januari 6, 2020 Yoran
Gazon

Gras maaien, iets wat in het voorjaar en de zomer vrijwel wekelijks terugkomt. Niet echt een van de werkzaamheden in de tuin die we met ons plezier doen. Het gras groeit enorm snel en voor je het weet is het weer zover. Vaak is grasmaaien een heel gedoe. Bij grasmaaiers op benzine, moet de brandstof bijgevuld worden en elektrische grasmaaiers hebben altijd een stopcontact nodig. Toch kan het ook eenvoudiger en, misschien nog wel belangrijker, sneller. Met een accu grasmaaier heb je geen last meer van snoeren en is de vervelende benzinelucht ook niet aanwezig. Het grasmaaien wordt op deze manier een leuke bezigheid.

Meer bewegingsvrijheid

Een accu grasmaaier biedt veel bewegingsvrijheid. Niet alleen heb je geen snoer meer achter de grasmaaier aan hangen, ook is de maaier een stuk lichter en daardoor makkelijker te bedienen. Doordat hij makkelijk wendbaar is, kun je eenvoudig terug naar dat stukje wat je per ongeluk overgeslagen hebt. Je hoeft niet opnieuw het hele baantje te maaien. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met verlengsnoeren of stopcontacten en kun je direct aan de slag wanneer de accu opgeladen is. De accu grasmaaier is daarmee niet alleen geschikt voor grote tuinen. Ook kleine tuinen kunnen dankzij de goede wendbaarheid uitstekend gemaaid worden met deze grasmaaier.

Geen last van geluid- of stankoverlast

Met benzine grasmaaiers ziet jouw gazon er weer op en top uit. Echter brengen deze grasmaaiers wel veel nadelen met zich mee. Het begint al met het onderhoud van de machine. Is de tank bijgevuld? Zien de bougies er nog netjes uit of moeten deze vervangen worden? Daarnaast brengen deze grasmaaiers vaak een hoop lawaai met zich mee. Niet alleen jijzelf, maar ook je omgeving en de natuur rondom, heeft hier last van. En wat te denken van de stank? Accu grasmaaiers hebben dit probleem niet. Ze zijn schoon en stil en daarmee beter voor het milieu.

Accu leeg? Geen probleem

Zeker wanneer je een groot gazon hebt, is het belangrijk dat de accu het volhoudt. Je wilt immers niet halverwege noodgedwongen hoeven stoppen met maaien. In principe gaat een accu voldoende mee voor het maaien van je gazon, maar mocht je per ongeluk vergeten zijn de accu op te laden, dan zou deze halverwege uit kunnen vallen. In dat geval kun je de accu van ander tuingereedschap uit dezelfde serie gebruiken. Deze zijn vaak door elkaar te gebruiken en zo kun jij toch de klus voltooien.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*