Een nieuwe vloer geeft je kamer een make-over

Een nieuwe vloer geeft je kamer een make-over
november 25, 2020 Yoran

Als je je woonkamer een make-over wilt geven dan begin je natuurlijk met de vloer. Als de oude vloer is verwijderd kun je een nieuwe leggen of dit laten doen. Let wel op: vaak is het nodig om de vloer te egaliseren voordat je aan de slag gaat met een nieuwe vloer. Als je dat niet doet dan loop je het risico dat je nieuwe vloer al binnen enkele weken beschadigd raakt. Door kleine oneffenheden of een gering hoogteverschil van misschien maar een halve centimeter kan een vloer schade oplopen zodra je deze gaat belasten. Daarom raden deskundigen altijd egaliseren aan, zodat je zeker weet dat de basis goed is. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je met de vloer van je woonkamer aan de slag gaat is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. Je moet er namelijk rekening mee houden dat als je je vloer gaat egaliseren of dit laat doen door een professional, je de vloer minimaal 24 uur en liever zelfs 48 uur moet laten drogen. Als je dat niet doet dan beschadig je de vloer en daarmee doe je de egalisatie teniet. Dat is natuurlijk zonde. Plan de werkzaamheden dus goed en zorg ervoor dat je de kamer waarvan de vloer is geëgaliseerd minimaal 2 dagen niet hoeft te betreden. Ga een weekendje weg of zorg dat je bij iemand kunt logeren, zo kun je de vloer optimaal laten drogen. 

Bij welke vloeren is egaliseren aan te raden?

Egaliseren is aan te raden bij alle harde vloeren. Of je nu plavuizen gaat leggen of een houten vloer, door de ondervloer te egaliseren zorg je voor een vlakke ondergrond waar je de vloer probleemloos op kunt leggen. Niet alleen betonnen vloeren kunnen worden geëgaliseerd, dit kan ook met houten vloeren. Je kunt het zelf doen, maar houd er rekening mee dat het een zeer secuur werk is dat je in veel gevallen dan ook beter aan een vakman kunt overlaten. 

Wil jij weten wat het egaliseren van je vloer gaat kosten? Neem dan eens een kijkje bij Egaliseren.nl!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*