Hoe herken je een goede makelaar?

Hoe herken je een goede makelaar?
maart 6, 2020 Yoran
goede makelaar

Het zoeken van een makelaar is nog niet zo makkelijk, je zal waarschijnlijk redelijk veel mogelijkheden hebben aangezien er tussen de makelaars veel concurrentie is. Aangezien er bij het verkopen van een huis natuurlijk veel bij komt kijken en omdat het om hele grote bedragen gaat, wil je natuurlijk de beste of de best passende makelaar hebben. Waar kan je een goede makelaar nou aan herkennen?

De prijs van een makelaar

Elke makelaar rekent een courtage, hoewel je natuurlijk zoveel mogelijk geld wil overhouden aan de verkoop van je huis moet je natuurlijk niet gelijk voor de makelaar gaan die de laagste courtage rekent. Met zo’n lage courtage zullen ze waarschijnlijk minder tijd in de verkoop steken en zullen ze er ook minder moeite voor doen. Het beste is het als je voor een makelaar kiest die een courtage hanteert waarmee ze in de middenmoot zitten.

De recensies en reputatie van de makelaar

Dit is natuurlijk belangrijk voor ieder bedrijf, de recensies is iets waar veel mensen naar kijken wanneer ze op zoek zijn naar een bepaald bedrijf. Je wilt natuurlijk een bedrijf vinden waar mensen veel goede recensies over achterlaten, bijvoorbeeld Ludo van der Eijken. Buiten goede recensies, is mond-tot-mond reclame misschien nog wel belangrijker. Dit is natuurlijk iets wat in dorpjes en kleinere gemeenten veel gebeurd aangezien er daar minder concurrentie is dus je kent altijd wel iemand die van de diensten van één van de makelaars gebruik heeft gemaakt.

Lid van een branchevereniging

Wanneer een makelaar zich aansluit bij een branchevereniging zoals de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) maken ze een grotere kans om klanten binnen te krijgen. Dit is vooral omdat het NVM de makelaars goed controleert en in de gaten houdt, de makelaars moeten aan bepaalde normen voldoen om lid te kunnen worden.

Hoe gaat de makelaar met klanten om?

Hoe kom je hier nou achter? Natuurlijk kan je verhalen horen over hoe ze met klanten omgaan en hoe ze een bezichtiging uitvoeren van vrienden, kennissen of familieleden die al eerder van de diensten van een bepaalde makelaar gebruik hebben gemaakt maar je zal dit waarschijnlijk ook zelf willen weten. Wat mensen soms doen, is telefonisch contact opnemen met de makelaar en informeren naar een bepaalde woning. Hoeveel informatie krijg je? Wordt je vriendelijk behandeld? Hoe open zijn ze?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*