Je eigen plant terrarium maken

Je eigen plant terrarium maken
december 3, 2020 Yoran
plant terrarium

Een plant terrarium is een glazen pot of fles die afgesloten is met mini planten erin. Voor de mensen die planten wel mooi vinden, maar het liefst niet zulke groene vingers willen hebben is het een ideale combinatie. De plantjes hebben geen zuurstof nodig doordat ze leven op gerecycled zuurstof, water en andere voedingsstoffen. Er zijn kant en klare terrariums, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te maken hieronder de stappen:

Stap 1 en 2 Glas goed schoonmaken

De fles moet goed schoongemaakt worden voor je kunt beginnen. Zodra het goed schoon is kun je op de bodem een laag grind doen van 2 tot 3 cm. Het hoeft niet heel precies, zolang er maar een goede laag in zit. Dit is tegen overtollig water. Nu het grind erin zit, kun je de aarde er bovenop doen. Een laag van ongeveer 4 a 5 cm. Waar het omgaat is dat de kluit van de plantjes onder het aarde zit, zo kunnen ze voldoende drinken.

Tip: Als je een laag houtskool toevoegt, voorkomt het dat je planten gaan schimmelen.

Stap 3 en 4 Aarde van de planten afhalen

Als je de plastic potjes van de planten hebt afgehaald. Zit er nog veel losse aarde bij dan kun je dat eerst er voorzichtig vanaf halen. Zorg er wel voor dat je de wortels zo min mogelijk beschadigd. Nu de plantjes los zijn, kun je ze één voor één in de aarde zetten. Het beste is om te beginnen met het kleinste of meest kwetsbare plantje en als laatste de grootste plant. Zo raken de planten het minst beschadigd.

Stap 5 de finishing touch

Nu je terrarium zo goed als af is, heb je nog mogelijkheden om het naar eigen smaak te maken. Door extra grind, mos of houtsnippers toe te voegen op de bodem. Het is ook nog een optie om te kiezen voor gekleurd grind. Zo geef je het planten terrarium een extra vrolijk tintje.

Stap 6 de plek

Nu je planten terrarium af is, kun je hem op een leuk eplek in de kamer neerzetten. Je kunt hem niet teveel licht en warmte geven, maar ook niet te donker. Het beste is om je plant terrarium een week te laten luchten en hem daarna af te sluiten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*