Kamerplanten voor beginners

Kamerplanten voor beginners
juli 29, 2020 Yoran
kamerplant

Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weg geweest. Waar dit soort planten voor in de kamer de afgelopen jaren een beetje stoffig en oubollig imago hadden gekregen, zijn kamerplanten weer helemaal hot. Ze geven een gezellige boost aan je interieur en bovendien zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Er zijn echter wel waanzinnig veel kamerplanten op de markt en als je als beginner je eerste kamerplanten gaat aanschaffen kun je best voor een uitdaging komen te staan. Welke kamerplanten zijn het meest geschikt? Wij zetten de beste kamerplanten voor beginners voor je op een rijtje.

Het beste kamerplantje voor beginners

Als jij volledig nieuw bent op het gebied van kamerplanten (of je bent al wat verder gevorderd met het regelmatig vermoorden van kamerplanten omdat je gewoonweg vergeet om met je gietertje rond te gaan), zijn er voor jou twee keuzes, namelijk de cactus of de sanseveria. Beide planten zijn super taai en hebben zeer weinig water of verzorging nodig. Gemiddeld hoeven deze makkelijke planten maar één keer in de twee tot vier weken water te hebben en in de winter is dat al snel één keer in de vier weken. Makkelijker kan niet!

Andere kamerplanten voor beginners

Als je een cactus wat overdreven vindt, de sanseveria niet mooi en je hebt het idee dat je best zo af en toe de gieter eens ter hand zult nemen, komen onderstaande planten ook zeker in aanmerking als je een beginner bent.

  • Aloë vera
    Deze plant hoef je pas water te geven als de grond volledig opgedroogd is. De plant kan ook prima tegen wat drogere omstandigheden en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Wat wil je nog meer?!
  • Drakenbloedboom
    Een hele gemakkelijke beginnersplant die het ook in de schaduw nog steeds uitstekend doet. Geef af en toe wat water en that’s it.
  • Lepelplant
    Ook dit is een hele makkelijke plant. Daarnaast is het de beste luchtzuiveraar ter wereld. Af en toe wat water en soms even de plantenspuit gebruiken en verder heb je er geen omkijken naar, ideaal toch?!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*