Klimaateisen voor uw dakbedekking

Klimaateisen voor uw dakbedekking
januari 8, 2020 Yoran
dakbedekking

Bent u van plan om uw dakbedekking te vervangen? Dan merkt u snel genoeg dat er allerlei mogelijkheden zijn. Voor wat betreft een hellend dak is er de laatste jaren maar weinig veranderd. Op het gebied van dakbedekking voor platte daken is dit wel anders. Vroeger werd een plat dak standaard voorzien van dakleer (bitumen). Tegenwoordig zijn er tal van andere soorten dakbedekking. Dit komt onder meer doordat er vandaag de dag meer klimaateisen worden gesteld aan dakbedekking. Indien u de bedekking op uw platte dak wilt vervangen, moet u hier dus rekening mee houden. Maar welke klimaateisen zijn er vandaag de dag eigenlijk op het gebied van dakbedekking? Wij zetten de belangrijkste eisen hieronder op een rijtje.

Lange levensduur

De meeste dakbedekking heeft een betrekkelijk lange levensduur. Er zijn echter soorten die aanzienlijk langer meegaan dan andere. Heeft u nu nog bitumen of pvc op uw platte dak liggen? Dan weet u mogelijk dat deze dakbedekking een levensduur heeft van om en nabij de 25 jaar. Dit is natuurlijk al betrekkelijk lang. EPDM heeft echter een levensduur van 40 jaar. Laatstgenoemde dakbedekking is vaak wat duurder, maar u hoeft het minder snel te vervangen. Op de lange termijn bent u dus goedkoper uit. Daarbij komt dat het beter is voor het klimaat dan bitumen en pvc. De dakbedekking gaat immers langer mee, waardoor er minder snel nieuwe geproduceerd hoeft te worden.

Groendak

We zien vandaag de dag steeds vaker dat mensen het groen in hun tuin vervangen door straatwerk. Dit is een stuk onderhoudsvriendelijker, maar niet bepaald goed voor het riool. Waarom niet? Omdat het water niet langer vastgehouden wordt, maar direct het riool instroomt. Dit kan voor wateroverlast zorgen. Wist u echter dat u dit met uw dakbedekking kunt voorkomen. U kunt namelijk kiezen voor een groendak. De bloemen en planten op zo’n dak zorgen dat het water niet direct afgevoerd wordt naar het riool, maar wordt vastgehouden. Op deze manier krijgt de riolering meer tijd om de rest van het hemelwater af te voeren.

Vraag een dakdekker om advies

Heeft u geen idee wat u met de klimaateisen omtrent dakbedekking moet? Laat dan eens een dakdekker langskomen. Hij weet namelijk precies met welke eisen u vandaag de dag allemaal te maken krijgt. Een dakdekker is dan ook de juiste persoon om u van advies te voorzien. Zodoende weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor wat betreft nieuwe dakbedekking. Hij kan u overigens niet alleen van advies voorzien. Heeft u een keuze gemaakt voor nieuwe dakbedekking? Dan kan een dakdekker deze eveneens voor u aanbrengen. Uiteraard kan hij ook uw oude dakbedekking vervangen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*