Lees dit blog voordat je nieuw meubilair koopt

Lees dit blog voordat je nieuw meubilair koopt
september 24, 2020 Yoran

Als je je huis eenmaal hebt gekocht, kun je het met plezier inrichten. Als je gaat inkrimpen, wil je soms je meubels vervangen door kleinere spullen. Ongeacht de reden dat je nieuwe meubels nodig hebt, moet je nog steeds nadenken en onderzoek doen naar je aankopen.

Voordat je een meubel online koopt, moet je de reviews van de winkelier online lezen. Er zijn veel mensen die na goede of slechte ervaringen meer dan bereid zijn om reviews achter te laten. Gebruik dit in je voordeel als je op zoek bent naar een plek om meubels te kopen.

Neem de levensduur mee in je budgettering

Houd bij het bepalen van je budget voor meubels rekening met de verwachte levensduur van het meubel. Lichte aluminium frames of spaanplaten zijn waarschijnlijk veel lager in prijs, maar ook lager in levensverwachting. Zware houten, massieve meubelen gaan veel langer mee, zij het tegen een hogere initiële investering. Hoe lang je van plan bent om in een huis te wonen kan ook meespelen.

Wil je een salontafel kopen? Dan raden wij je aan om online goed rond te kijken. Er zijn namelijk veel aanbieders, veel verschillende prijzen en opties. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze salon tafels van Meubella.

Weet wat het retourbeleid en de garantie zijn voor elk meubelstuk dat je wilt kopen. Zelfs als je helemaal verliefd bent op het meubel, moet je weten welke opties je hebt als er problemen zijn. Als het een “as is”-aankoop is, maak dan vooraf extra huiswerk om te weten dat het meubelstuk het juiste is voor jou.

Neem nooit overhaaste beslissingen over het kopen van meubels. Dit zijn grote ticket items waar je het hier over hebt. Ze zijn prijzig om te kopen, en een echte pijn om terug te keren als ze eenmaal in je huis zijn. Kijk naar al je opties voordat je deze grote beslissing neemt. Het bespaart je een hoop gedoe.

Ga samen shoppen, zo kan je beter kiezen

Overweeg om iemand mee te nemen naar de winkel als je boodschappen doet voor meubels. Dit kan een familielid zijn, een vertrouwde vriend of een modieuze buurman. Deze persoon is je tweede oogappel en hij of zij kan kleine details opmerken die je hebt gemist. Ze kunnen je ook helpen om te onderhandelen over de prijs als je dat perfecte stuk vindt. Meer informatie over meubels? Kijk dan hier.

Als je een hele kamer met meubels koopt, vraag dan naar de hoeveelheidskortingen. Veel winkels zullen ze aanbieden. Als ze niet bereid zijn om korting te geven, vraag dan of ze kleine extra’s, zoals een lamp of een bijzettafel, willen inzetten om de deal beter te maken.

Hoewel je misschien op zoek bent naar nieuw meubilair, sluit je niet uit dat je iets tweedehands koopt. Vaak vind je tweedehands meubilair van goede kwaliteit voor een fractie van de prijs van nieuw meubilair. Het kan zijn dat je de meubels opnieuw moet laten bekleden, maar je krijgt dan precies de stof die je leuk vindt voor een fractie van de prijs van een aangepast meubelstuk.

En nu aan de slag!

Hopelijk heb je nu een beter begrip van hoe je geweldige meubels kunt vinden. De tips die je net hebt gelezen helpen je om de meubels te vinden die je nodig hebt terwijl je je aan je budget houdt. Besteed tijd aan het proces, en krijg eindelijk de meubels die je nodig hebt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*