Manieren om je huis te vergroten

Manieren om je huis te vergroten
maart 6, 2020 Yoran
aanbouw

Veel mensen laten tegenwoordig hun huis vergroten en verbouwen, waar ze vroeger makkelijker en sneller zouden verhuizen. Er zijn meerdere redenen waarom mensen dit willen doen, misschien zijn ze toe aan meer ruimte door een gezinsuitbreiding of misschien zijn ze hun huidige interieur beu en willen ze iets totaal anders. Het uitbreiden van het woonoppervlak kan ook nog eens voor een flinke waardeverhoging zorgen, op welke manieren kan je je huis nou vergroten?

Een aanbouw

Het laten plaatsen van een aanbouw is een ideale manier om aan extra woonruimte te winnen, hierbij wordt er dus een aparte constructie tegen de gevel van je woning aangezet waardoor je een gehele nieuwe ruimte krijgt. Veel voorkomende aanbouwen zijn bijvoorbeeld garages, serres maar ook ruimtes om een nieuwe keuken in te plaatsen of een nieuwe slaapkamer door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding.

Een uitbouw

Een uitbouw wordt over het algemeen als hetzelfde gezien als een aanbouw, toch zitten er wel degelijk verschillen tussen. Waar een aanbouw een hele aparte constructie is die tegen de gevel wordt aangezet, is een uitbouw een verlenging van de bestaande constructie. Een uitbouw wordt dus vooral gebruikt om een bestaande ruimte een stuk groter te maken, bijvoorbeeld om extra ruimte te winnen in de woonkamer of door een eetkamer aan de keuken te krijgen. Een uitbouw moet natuurlijk wel netjes gebeuren, kies er bijvoorbeeld voor om je uitbouw te laten plaatsen door De Aanbouw Expert.

Een opbouw

Bij het verkrijgen van meer woonoppervlakte hoef je natuurlijk niet alleen maar in de breedte te denken, je kan het ook hogerop gaan zoeken. Een dakopbouw is een veel gekozen optie om aan ruimte te winnen, je hebt hier echter ook best veel mogelijkheden voor. Als je een ruimte hebt die benauwd aanvoelt, kan een dakkapel al voor veel extra ruimte en licht zorgen. Heeft je woning een gedeelte wat plat dak is, bijvoorbeeld bij een garage, dan kan dat een mooie plek zijn om bijvoorbeeld een extra slaapkamer op te laten bouwen.

De grond in

Je kan er ook voor kiezen om juist een kelder te laten plaatsen, waarschijnlijk zal je hiermee niet echt aan woonoppervlakte winnen maar des temeer aan opslagruimte. Hiermee zal je in de rest van het huis meer ruimte krijgen, misschien kan je dan nu eindelijk de normaal gesproken volle zolder ombouwen naar een extra slaapkamer.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*