Ook last van insecten in huis? Ga voor horren!

Ook last van insecten in huis? Ga voor horren!
augustus 6, 2021 Yoran

Het is iedereen weleens overkomen of een terugkerende ergernis als de temperaturen oplopen: de ongewenste aanwezigheid van insecten in huis. De oorzaak van nare insecten in huis, zoals steekmuggen of wespen, is vaak simpel: vanwege het warme weer worden deuren en ramen geopend om te luchten, waardoor insecten de kans krijgen (en pakken) om je woning in te vliegen. Vervolgens zitten jij en je huisgenoten opgescheept met vervelend gezoem, geprik en irritaties.

Gelukkig is er een prima oplossing als je snel en effectief van dat vliegend ongedierte in je huis af wilt komen. Koop een of meer goede horren, zoals een horraam of een hordeur – al dan niet in combinatie met fraaie shutters -, en het probleem is snel opgelost. In dit blogartikel leggen we uit wat het gebruik van horren, eventueel met shutters, zo ideaal maakt.

Horren zorgen voor comfort op meerdere niveaus

Een hor gebruiken is goede manier om insecten en ongedierte buitenshuis te houden. Maar ze zorgen op nog meer vlakken voor extra wooncomfort. Het gaas van een hordeur of horraam houdt namelijk niet alleen wespen, steekvliegen en bijen tegen, maar ook – als je kiest voor voldoende fijn gaas – allerlei pollen die ’s zomers door de lucht zweven en bij veel mensen tot nare allergische reacties leiden. Wanneer je de pech hebt dat je een pollenallergie of hooikoorts onder de leden hebt, kan een hordeur of een horraam de situatie enorm verbeteren. Voortaan kun je dus lekker binnen zitten en je woning verfrissen en ventileren, maar dan zonder dat je snotterig wordt en/of hoofdpijn krijgt.

Elke woonstijl is geschikt voor het plaatsen van een hor

Wie een hor of mooie shutters zoekt voor zijn of haar interieur, heeft de garantie op veel variatie qua modellen, kleuren en stijlen. Het maakt niet uit of je woonaccessoires als een hordeur zoekt voor een woning met een klassiek interieur, een Scandinavische woonstijl of juist een hypermoderne look: kies je voor een specialistische en betrouwbare aanbieder van raambekleding, dan is de keuze groot en kun je altijd wel woonaccessoires en raamdecoratie vinden die naadloos aansluiten op jouw smaak. Er is dus qua stijl en uitstraling maatwerk mogelijk. Zo kun je besluiten om een hordeur te kopen van hout of kunststof of, dat kan ook, een kunststof hor met houtlook. Er is dus variatie in overvloed voor de kritische consument.

Scherpe prijzen zijn zeker mogelijk als je kiest voor eenspeciaalzaak

Aantrekkelijk aan een hordeur of horraam kopen is ten slotte dat er tegenwoordig scherpe prijzen mogelijk zijn voor wie op zoek is naar dit type raamdecoratie. Zeker als je ervoor kiest om je hordeuren en horramen bij een ervaren speciaalzaak te kopen, kun je vaak mooie deals scoren. Speciaalzaken kunnen namelijk groot inkopen, vaak rechtstreeks bij de fabrikanten, en daardoor de prijzen laag houden. Wees dus selectief in je keuze voor een winkel die hordeuren en horramen verkoopt en houdt de prijs goed in de gaten. Alvast veel plezier toegewenst van je horrenmateriaal en natuurlijk ook een insectvrije zomer!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*