Twijfelaar of toch tweepersoons?

Twijfelaar of toch tweepersoons?
november 14, 2019 Yoran
Bed

Weet jij hoelang wij gemiddeld doorbrengen in bed? Dat is ongeveer een derde van ons leven. Stel dat je negentig jaar wordt, dan breng je dus zo’n dertig jaar door in bed. Het kopen van een bed is dan ook niet iets dat je zomaar even doet. Er zijn verschillende punten waar je je keuze op kunt baseren. Eén van deze punten is het formaat van het bed. Wil je een tweepersoonsbed? Of neig je toch meer naar een twijfelaar? In deze blog gaan we in op de verschillen en de voor- en nadelen van beide opties.

 

Kleine kamer

De keuze voor het formaat van een bed hangt in veel gevallen samen met de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Heb je een kleinere slaapkamer, dan kan het zijn dat een tweepersoonsbed al snel heel erg groot wordt en er verder geen ruimte meer overblijft. De oppervlakte waar je op kunt slapen is dan uiteraard wel minder dan bij een volwaardig tweepersoonsbed. Een twijfelaar heeft normaliter een breedte van 120 of 140 centimeter.

Ter vergelijking, een eenpersoonsbed heeft in de meeste gevallen een breedte van 90 centimeter. Veel jongeren en studenten kiezen voor een twijfelaar in plaats van een groot tweepersoonsbed. Vaak hebben zij slechts een beperkte ruimte tot hun beschikking en past een tweepersoonsbed simpelweg niet. Een ideale tussenoplossing dus voor wel extra ruimte, maar geen heel groot bed. En je kunt ook nog prima met twee personen in een twijfelaar slapen, al is het comfort wel minder dan bij een tweepersoonsbed.

 

Ruimte

Heb je wel de ruimte om een groter bed in je slaapkamer te plaatsen? Of hecht je veel waarde aan een ruimer bed, dan kun je het beste kiezen voor een tweepersoonsbed. Een tweepersoonsbed heeft vaak een breedte maat van 160 of 180 centimeter. Als je veel beweegt en je slaapt met z’n tweeën in één bed, dan is het wellicht verstandig om te kijken naar een bed van 180 centimeter breed. Dit voorkomt dat je steeds in elkaars ‘vaarwater’ komt, zodat je toch rustig kunt slapen. Bedenk van tevoren wel goed op wat voor matras je wilt liggen.

Een twijfelaar bestaat uit één matras, terwijl bij een tweepersoonsbed van 180 centimeter vaak ook gekozen kan worden voor twee losse matrassen. Met een matrasstopper werk je de daad alsnog weg en voelt het als één bed. Het voordeel hiervan is dat je twee verschillende soorten matrassen kunt gebruiken. Slaap jij op een zacht matras, maar heeft jouw bedpartner liever een harder matras op het tweepersoonsbed, dan is dat mogelijk.

Samen in bed

In de praktijk blijkt dat wanneer je veelal met iemand in bed ligt, een tweepersoonsbed wel aan te raden is. Het klinkt in eerste instantie misschien lekker knus, met z’n tweetjes op 120 cm, maar het komt de nachtrust uiteindelijk niet ten goede. Kijk alleen naar maar het slaapoppervlakte dat je tot je beschikking hebt. Bij een eenpersoonsbed is dat 90 centimeter en bij een twijfelaar slechts 60 of 70 centimeter per persoon, flink minder dus.

Zeker als één van de personen in bed ook nog eens bewegelijk is in zijn of haar slaap, zal de extra ruimte van een tweepersoonsbed zeer wenselijk zijn. Je hebt daarbij ook nog zelf de keuze of je voor de strijd wilt gaan om een tweepersoonsdekbed of dat je twee eenpersoonsdekbedden voor jullie beiden wilt gebruiken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*