Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?
februari 10, 2020 Yoran
mooi huis

Wanneer je besloten hebt om je huis te verkopen, kan het verleidelijk zijn om dit zelf te doen. Het kan zijn dat je niet met een makelaar wilt samenwerken om geld te besparen, of omdat je vindt dat het niet ‘het verschil’ maakt. Er zijn een hoop mensen die het helemaal zelf gedaan hebben, maar of dit makkelijk was? Je kunt het antwoord vast al raden.

Het is uiteraard afhankelijk hoeveel ervaring je hebt met het verkopen van onroerend goed. Wanneer je die ervaring mist, onderschat je wellicht wat allemaal komt kijken bij het verkopen van een huis. Hierbij komt de makelaar in Tilburg juist van pas. Een verkoopmakelaar heeft veel ervaring met het verkopen van huizen; zij houden zich hier immers dagelijks mee bezig. Hieronder 5 redenen waarom je juist een verkoopmakelaar zou moeten inschakelen.

Het is meer werk dan je denkt

Een huis verkopen is zeer tijdrovend en zelfs te vergelijken met een full-time baan. Telefoontjes plegen met potentiële kopers, e-mails beantwoorden, bezichtigingen regelen en nog allerlei andere randzaken die leiden tot succesvolle verkoop. Kun je je voorstellen dat je dit allemaal nog buiten je werk om moet doen? Niet alleen je werk, maar je hebt misschien ook een gezin en een huishouden waar je verantwoordelijk voor bent.

Ervaring

Zo lang huizen verkopen niet je huidige werk is, zul je niet over de ervaring beschikken die een makelaar wel heeft. Deze ervaring kan het verschil maken met betrekking tot het snel kunnen verkopen van je huis of de vraagprijs omlaag moeten doen omdat het te lang op de markt staat. Makelaars zijn getraind en zijn dagelijks bezig met het verkopen van huizen.

Verkoopmakelaars zijn pro’s in onderhandelen

Onderhandelen is ook een belangrijk onderdeel in het leven van een makelaar. Vergeet niet dat je huis verkopen een emotionele ervaring kan zijn. Je hebt er misschien jarenlang gewoond met je gezin en er van alles meegemaakt. Ook als je zelf veel klussen hebt geklaard in je woning, kan dit zorgen voor een gevoel van extra gehechtheid. Dit kan nadelig werken in het onderhandelingsproces en een makelaar zal hier geen ‘last’ van hebben. De makelaar zal je begrijpen, maar hij begrijpt ook dat er verkocht moet worden.

Verstand van papierwerk

Tegenwoordig komt er een hoop papierwerk aan te pas en is men gebonden aan allerlei officiële regels. Een makelaar is hiervan op de hoogte en heeft er verstand van. Zij hebben verstand van hoe bijvoorbeeld een koopcontract in elkaar hoort te zitten en kunnen goede hulp hierbij bieden. Het laatste wat je wilt is dat het contract niet klopt!

Taxatie

Een makelaar zal je woning beter kunnen taxeren dan dat jij dat kunt. Hij of zij kent de buurt, weet hoe de markt er op dit moment voor staat en weten vergelijkbare huizenprijzen. Uiteindelijk ligt de eindbeslissing bij jou en kan een makelaar je niet dwingen om het voor ‘die’ prijs te verkopen, maar weet wel dat het bedrag wat door hem of haar wordt genoemd een realistisch bedrag is.

Bron: 123verbouwen.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*