Wanneer moet je dakbedekking vervangen?

Wanneer moet je dakbedekking vervangen?
augustus 6, 2020 Yoran

Is jouw dakbedekking toe aan vervangen? Dan is het goed om van tevoren goed na te denken over een aantal zaken. In deze blog vind je verschillende tips die je op weg helpen bij het vervangen van jouw dakbedekking.

Waarom je dakbedekking vervangen?

Het is belangrijk om een goede dakbedekking te hebben, omdat deze ervoor zorgt dat er geen regenwater het huis binnen stroomt. Daarnaast zorgt het ook voor een betere isolatie van je woning. Een dak gaat gemiddeld zo’n 25 tot 75 jaar mee, afhankelijk van het type dak en het onderhoud dat gepleegd is. Hoe slechter een dak onderhouden is, hoe eerder deze zijn latijn bereikt zal hebben. Wanneer je een dak hebt laten coaten (een extra beschermlaag aanbrengen), zal deze langer mee kunnen gaan. De belangrijkste reden om op tijd een dak te vervangen is, omdat je dit op de langere termijn een boel reparatiekosten kan schelen.

Wanneer je dakbedekking vervangen?

Over het algemeen geldt dat je aan de bel moet trekken wanneer je merkt dat de isolatie vermindert, er steeds vaker lekkages optreden of het materiaal gewoonweg versleten is. Een verslechterde isolatie is te herkennen aan het sneller ontsnappen van de warmte binnenshuis. Ook kun je aan de energierekening zien of er aanzienlijk meer energie verbruikt wordt of niet. Vermoed je dat je jouw dak moet laten vervangen, maar weet je het niet zeker? Dan kun je het beste een professionele dak inspectie laten uitvoeren. Je weet dan zeker dat jouw dak aan vervanging toe is en je krijgt professioneel advies over de aanschaf van een nieuw dak.

Wat kost het vervangen van een dak?

De kosten voor het vervangen van een dak lopen erg uiteen. Dat komt omdat deze sterk afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals het verschil in materiaal en oppervlakte van het dak. In de regel is een pannendak in eerste instantie prijziger dan EPDM of een bitumen dak. Echter, een pannendak gaat meestal tientallen jaren (afhankelijk van het onderhoud) langer mee dan EPDM of bitumen. Wanneer je van plan bent om langere tijd in een woning te blijven wonen, dan kun je dus overwegen om nu een grotere investering te doen zodat je op de lange termijn voordeliger uit bent. Je kunt voor advies het beste de hulp inschakelen van een erkende dakdekker, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*