De must-haves voor een goede thuiswerkplek

De must-haves voor een goede thuiswerkplek
november 17, 2021 Yoran
must-haves voor een goede thuiswerkplek

Thuiswerken is de nieuwe norm. Dat betekent dat een goede thuiswerkplek hebben belangrijk is, maar waar moet je op letten bij het inrichten van een thuiskantoor van Officetopper? Lees in dit artikel de must-haves voor een goede thuiswerkplek zodat je daar vele uren per week productie kan leveren.

Ergonomische bureaustoel en zit-sta bureau

Misschien heb je het weleens geprobeerd, de laptop op de keukentafel en op een eetkamerstoel iets doen. Als het voor een korte tijd is, bijvoorbeeld iets online kopen, dan is dat te doen. Maar zodra het enkele uren zijn, wordt het pijnlijk in de nek en schouders, en zodra het dag in dag uit is schadelijk voor de gezondheid. Werken in een gezonde houding is thuis net zo belangrijk als op kantoor. Als je begint met een goed zit-sta bureau, desnoods refurbished maar van een goed merk, dan is dat het goede begin. Je kunt thuis afwisselen met de werkhouding. Wat ook niet mag ontbreken bij een thuiswerkplek, is een goede stoel en een ophoging voor het beeldscherm. Het is belangrijk dat je het scherm op de goede hoogte hebt, en dit wederom om nekklachten te voorkomen, en dat je in de juiste houding zit. Ga voor een ergonomische bureaustoel.

Licht en lucht is belangrijk

Misschien weet je het nog uit je scholieren- en studententijd hoe belangrijk een bureaulamp is? Als je rechtshandig bent moet die net een beetje links staan zodat je geen schaduw van de hand hebt als je met de pen iets schrijft. De lamp die erin zat moest voldoende licht geven, maar het mocht ook weer niet te fel zijn, want anders ga je te veel met je ogen knipperen. De kennis die je toen opgedaan hebt, tezamen met de kennis van het kantoor, moet je toepassen.

Bij een gezonde thuiswerkplek is goed licht nodig om bij te werken. Even belangrijk is een goede luchtventilatie en dat het er niet te koud of te warm is. Met de zomers van tegenwoordig is een mobiele airco met luchtfilters geen luxe maar noodzaak. Hierin zit een voordeel, uit onderzoek is gebleken dat vrouwen behoefte hebben aan een warmere werkplek dan mannen, met thuiswerken is dat opgelost omdat iedereen zijn of haar eigen werkplek heeft. Naast al deze must-haves voor een goede thuiswerkplek komen de details. Misschien nog een kantoorkast met een roldeur? Zo’n kast neemt weinig ruimte in beslag, en je kunt het thuiskantoor opgeruimd houden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*