Deuren met glas zitten in de lift

Deuren met glas zitten in de lift
maart 9, 2020 Yoran

Deuren met glas zitten duidelijk in de lift en worden steeds meer populair. Het is een hippe trend die te maken heeft met het gevoel dat een glazen deur meer ruimte creëert en het lichtgevoel aanzienlijk verbetert. Er bestaan verschillende aanbiedingen voor glazen deuren, zowel voor de binnenruimte als voor de buitendeur. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, lees je in deze blog ‘Deuren met glas zitten in de lift’ wat de voordelen zijn en waar je rekening mee moet houden wanneer je een glazen deur aanschaft.

Een glazen buitendeur als meerwaarde

Het uiterlijk van een glazen voordeur geeft een bijzondere uitzonderlijke uitstraling. Een trendy look, gecombineerd met netheid en esthetische sierlijkheid. Het zal je niet verwonderen dat glazen deuren aan het ‘boomen’ zijn. Een ondoorzichtig mat glas maakt dat de privacy blijft gehandhaafd. Veiligheidsglas zorgt ervoor dat de veiligheid is gegarandeerd bij een glazen buitendeur. Hierdoor worden de risico’s op inbraken tot een minimum herleid. Er zijn twee soorten glas die worden gebruikt om de bescherming van het huis te garanderen: het zogenaamde hard en gelaagde glas. Zo is glas dat gehard is voorzien van bepaalde specifieke eigenschappen dat een betere bescherming biedt tegen meer grote verschillen van temperatuur dan normaal glas. Er bestaat een brede waaier van mogelijkheden van glastypes. Daarnaast mag je de isolatie niet uit het oog verliezen. Buitendeuren spelen een belangrijke rol wanneer je hoogrenderend wil halen uit je buitendeur. Speciaal ontworpen glas, gekoppeld met isolerend schrijnwerk zorgt ervoor dat de isolatiewaarden worden versterkt. Dit is zowel bij de geluidsinstallatie als bij de isolatie op thermisch gebied van toepassing. Wie een hoogrendementsglas combineert met een pvc-profiel, verkrijgt een dubbel isolerend effect.

Een glazen binnendeur in functie van elke ruimte

Het is een publiek geheim dat een binnendeur van glas een comfortabel en luxueus aanzicht kan geven. Tegelijkertijd werkt een glazen deur meer lichtinval in de hand. Het gevoel om van meer ruimte te kunnen genieten, is een bijkomende belangrijke factor. Er bestaat een waaier aan mogelijkheden om een glazen deur in verschillende ruimten te plaatsen. Alle ruiten van de glazen binnendeuren zijn voorzien van een speciaal soort glas dat niet breekt. Angst dat het glas in alle scherven uiteenvalt wanneer je er tegenaan botst, is met andere woorden ongegrond. Eén van de grootste pluspunten is dat je glasdeuren makkelijk zelf kan plaatsen. Glazen binnendeuren kunnen functioneel in elke ruimte worden gebruikt. Uiteraard heb je de woonkamer. In de meeste gevallen vormt de deur een verbinding tussen de inkomhal en de woonruimte. Het biedt automatisch meer zonlicht. Ook de keuken, die wordt afgesloten met een glazen deur, maakt gebruik voor meer inval van licht. Zo geniet je op deze manier van het zicht op de keuken en het woongedeelte. Een tip: kamers die meer privacy vragen, zijn iets minder geschikt voor een glazen deur tenzij je voor ondoorzichtig mat glas kiest. Denken we maar aan het toilet of aan de badkamer. Sommigen hebben er helemaal geen moeite mee, anderen reageren om privacy redenen minder enthousiast.

Bron: designlife.nl

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*