Een vijver aanleggen in je achtertuin

Een vijver aanleggen in je achtertuin
januari 6, 2020 Yoran
Fontein

Een oase van rust, verkoeling en nieuwe insecten en andere dieren die naar je tuin getrokken worden wanneer je een vijver in de tuin aanlegt. Enkele voordelen die een vijver met zich meebrengt. Een vijver is dan ook een verrijking van je tuin. Het biedt een extra dimensie aan je tuin. Een vijver aanleggen betekent daarnaast ook dat je je moet gaan verdiepen in vijveraanleg en onderhoud. Vijveronderhoud brengt namelijk een hoop extra tijd met zich mee. Tijd, die je met een Aquaforte pomp tot een minimum kunt beperken.

Vijverpompen voor een gezonde vijver

De vijverpomp is één van de belangrijkste onderdelen van de vijver. Het zorgt ervoor dat het water in de vijver in beweging blijft. Deze beweging is noodzakelijk voor het gezond houden van de vijver. De biologische processen die in de vijver plaatsvinden zorgen voor afvalstoffen en deze kunnen beter aan de atmosfeer afgegeven worden wanneer het water in beweging is. De vijver raakt minder snel vervuild en behoudt een schone en heldere uitstraling. Vijverpompen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er voor elke vijver een geschikte en passende pomp te vinden.

Filterpompen

Een goede waterpomp zorgt voor het bevorderen van de watercirculatie. Stilstaand water zorgt voor ophoping van afvalstoffen. Een filterpomp zorgt ervoor dat het water tot leven komt. Daarnaast helpt de pomp bij het behoud van de gezondheid van de vijver door circulatie en beluchting. Het vervuilde water wordt naar het filter gepompt en schoon water wordt vervolgens terug de vijver in gepompt.

Fonteinpompen

Een fontein in je vijver geeft net even wat extra’s. Een mooi schouwspel, sfeervol en erg levendig. Wil je een fontein in je vijver, dan heb je een fonteinpomp nodig. Deze pomp plaats je op het diepste punt en zorgt ervoor dat je vijverwater nog meer in contact komt met de buitenlucht. Hierdoor kan het vijverwater nog beter zuurstof en kooldioxide opnemen. Allemaal voordelen voor je vijverwater, maar het sfeervolle karakter is zeker zo belangrijk.

Luchtpompen

Een andere pomp voor je vijver is de luchtpomp. Deze pompt extra lucht door je filtersysteem en zo kunnen de bacteriën in het filter optimaal leven en groeien en je vijver zo schoon mogelijk houden. Dankzij de extra circulatie die de luchtpomp met zich meebrengt, maakt het daarnaast mogelijk de schadelijke gassen af te voeren die vooral in kleine uithoeken in stilstaand water toxische concentraties kunnen krijgen.

Vijverpompen kopen voor je vijver

Door een goede vijverpomp te kopen, is het vijveronderhoud eenvoudig. Het water blijft in beweging en de pomp zorgt voor circulatie en beluchting van het water. Aquaforte heeft verschillende vijverpompen in het assortiment, die je kunt kopen bij de vijverspecialist. Deze kan je dan ook uitstekend adviseren. Voor je het weet zit je straks in je tuin te genieten van een kalme en rustig watertafereel.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*