Huis kopen? Hypotheek afsluiten? Lees hier de 5 stappen

Huis kopen? Hypotheek afsluiten? Lees hier de 5 stappen
december 18, 2019 Yoran

Eindelijk! Op deze krappe woningmarkt is het jou toch gelukt een huis te vinden, maar wat nu? Bekijk hier welke 5 stappen je moet doorlopen voordat jouw droomhuis echt van jou is.

1. Hypotheek advies inwinnen

Nog voordat je serieus op zoek gaat naar een woning, is het raadzaam om een oriënterend gesprek aan te gaan met een bank of een hypotheekadviseur. Zij kunnen jou vertellen wat je ongeveer aan hypotheek kunt krijgen.

2. Huizenjacht

Nu kan de huizenjacht echt beginnen. Jij kunt nu gericht op zoek gaan naar jouw perfecte woning nu je weet hoeveel geld jij kunt lenen. Heb je jouw geschikte woning gevonden, dan is het tijd om definitief een keuze te maken rondom je hypotheekadviseur.

3. Een hypotheekadviseur kiezen en een adviesgesprek inplannen

Het is tijd om definitief een hypotheekadviseur te kiezen, met hem een adviesgesprek in te plannen en een dienstverleningsovereenkomst af te sluiten. Dit kun je het beste doen voordat je het huis dat je op het oog hebt daadwerkelijk gaat kopen, of erop te bieden, ook al staat in het koopcontract een ontbindende voorwaarde omtrent financiering.

Tijdens dit gesprek neemt de hypotheekadviseur onder andere met je door of je genoeg kunt lenen om je huis en een eventuele verbouwing te kunnen betalen. Verder wordt er gekeken naar de bruto en netto maandlasten voor je hypotheek en stellen jullie de looptijd en rentevaste periode van de hypotheek vast.

4. Adviesrapport en offerte

Met het adviesrapport op zak kun jij gaan bieden op jouw woning. Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd. Als in de koopovereenkomst een waarborgsom staat, moet je deze overboeken op de derdenrekening van de notaris. Tot slot gaat de bank kijken naar alle aangeleverde gegevens en bij goedkeuring brengt de bank een hypotheekofferte uit.

5. Tekenen bij de notaris

Als alles is goedgekeurd is het tijd om naar de notaris te gaan. Hier worden alle aktes ondertekend door alle partijen, waarna het huis écht van jou is.

Ben je nog op zoek naar een goede adviseur? De hypotheekadviseurs van Kremer pensioen- en risicoadviseurs helpen jou graag!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*