Met deze tips verhuur je je woning snel en zorgeloos aan expats

Met deze tips verhuur je je woning snel en zorgeloos aan expats
september 13, 2019 Yoran
woning verhuren aan expats

Elk jaar komen er weer meer expats wonen in Nederland. Zeker in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven is het een komen en gaan van buitenlandse werknemers. Op deze manier zijn expats ook een belangrijke speler geworden in de woningmarkt. Steeds meer woningen in de grote steden worden door hen gekocht en gehuurd. Wil je nu zelf ook profiteren van de grote toestroom van buitenlandse werknemers? Met deze tips verhuur je je woning snel en zorgeloos aan expats.

1. Zorg voor een aantrekkelijk maar neutraal interieur

Veel algemene tips voor het snel verhuren of verkopen van je woning gelden ook als je doelgroep bestaat uit expats. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je woning zo neutraal mogelijk in te richten voor foto’s of voor bezichtigingen. Hoe neutraler de inrichting, hoe meer mensen je ermee zult aanspreken.

Ook is het een must om je woning opgeruimd en schoon te presenteren. Een bijkomend voordeel hierbij: nette huizen trekken ook vaak nette types aan. Een expat zal voorzichtiger omgaan met je huisraad als het interieur er netjes en opgeruimd bij ligt.

Wat vaak wel een specifieke karaktereigenschap is van expats is dat ze houden van moderne technologie en dit ook verwachten in je huis. Denk hierbij aan goed werkend en snel internet, een flatscreen TV, een koffiezetapparaat, een wasmachine-droger combinatie, enzovoort.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je woning kaal (dus zonder meubels) op te leveren, bijvoorbeeld als je niet houdt van het idee dat vreemde mensen aan je spullen zitten. Een aanrader is dit alleen niet; gemeubileerde woningen worden namelijk veel sneller verhuurd.

2. Zorg ervoor dat je alles goed regelt

Bij het verhuren van je woning aan een expat komt heel wat kijken. Zorg er dus voor dat je onderstaande zaken in ieder geval goed geregeld hebt:

  • Een duidelijk contract dat juridisch correct is. Wat voor afspraken je ook maakt, zorg ervoor dat die altijd duidelijk op papier staan. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Het is verstandig om een borg te vragen als onderdeel van het huurcontract. Op deze manier kun je onvoorziene kosten opvangen.
  • Overweeg of het verstandig is om je huidige water- en energiecontracten door te laten lopen, of dat het beter is om je huurder zelf zijn of haar eigen contracten af te laten sluiten. Blijft je huurder langer dan 6 maanden, dan is dit laatste zeker de moeite waard.
  • Voer een financiële check uit om inzichtelijk te krijgen of je huurder straks de huur wel kan voldoen. Je wilt natuurlijk zelf geen onnodige risico’s lopen.
  • Verdiep je goed in de regelgeving van je verzekeringen. Sommige opstal- en inboedelverzekeraars bieden namelijk geen dekking aan als je je woning onderverhuurt.

Van plan om je woning te verhuren aan een expat? Een makelaar die gespecialiseerd is in het verhuren of verkopen van woningen aan expats kan je hierbij goed op weg helpen. En met bovenstaande tips ben je verzekerd van een snel en zorgeloos huurproces!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*