Vaatwasser kapot: wat nu?

Vaatwasser kapot: wat nu?
december 6, 2021 Yoran
witgoed specialist

Dat is pech. Heb je net een hele berg afwas na een gezellig etentje, gaat je vaatwasser kapot. Wat moet je nu doen? In de eerste plaats is het goed om even te kijken of de vaatwasser een foutcode aangeeft. In de handleiding staat dan wat deze code betekent. Zo kan je direct zien waar het probleem zit. Is dit iets kleins, dan kan je het ook nog eens zelf direct oplossen. Al werkt dat lang niet altijd.

Een specialist erbij inschakelen

Wanneer je al uit de code kunt afleiden dat het probleem groter is dan jij aankunt, dan is het altijd slim om een witgoed specialist erbij te halen. Die kan dan wel de grote reparatie uitvoeren die nodig is. Wanneer je niet direct begrijpt wat het probleem is, dan kan het ook slim om een specialist in te schakelen om dit aan te pakken. Zo kan je snel weer gebruikmaken van de machine. Dat is wel zo fijn.

Een nieuwe vaatwasser aanschaffen

Het kan zijn dat de schade niet te herstellen is. Het kan ook zo zijn dat je machine dermate verouderd is dat de reparaties wel heel duur worden. In dat geval is het fijn om te weten dat je ook mogelijkheden hebt om nieuwe machines aan te schaffen. Die zijn vaak ook nog eens zuiniger dan de oude modellen. Daardoor kan je deze investering relatief gemakkelijk ook terugverdienen. Dat is dus ook een optie om te overwegen.

Met de hand de vaat doen

Nu je vaatwasser kapot is, is het in ieder geval van belang om te zorgen dat toch de vaat goed wordt gedaan. Dat betekent dus dat je weer even terug moet naar de klassieke manier van werken. Het is daarom aan te raden om wel gewoon je vaat even met de hand te doen. Daarmee kan je in ieder geval voorkomen dat dit allemaal te hoog opstapelt. Het is wel zo fijn om dit allemaal snel af te kunnen handelen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*