3 tips om meer dimensie aan je tuin te geven

3 tips om meer dimensie aan je tuin te geven
augustus 21, 2021 Yoran

3 tips om meer dimensie aan je tuin te geven

Vind jij je tuin maar een saaie boel? Je bent blij met de ruimte, maar je hebt geen idee hoe je er echt iets moois van kunt maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je namelijk hoe je meer dimensie aan je tuin kunt geven. Daar wordt het geheel gelijk een stuk speelser en spannender van. Maak gebruik van onderstaande tips en geniet weer echt van je tuin.

Creëer hoogteverschil in je tuin

De eerste manier om dimensie te creëren in je tuin is door te spelen met hoogtes. Hoe je dat doet is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Denk van ‘simpele’ verhoogde borders tot een knusse zitkuil of een verhoogd terras. Wanneer je blij bent met je huidige tegels, dan is het wellicht slimmer om te verhogen in plaats van te verlagen. Bij het verlagen van (bepaalde gedeeltes in je) tuin komen namelijk nog best wat dingen kijken. Denk hierbij aan de afwatering, leidingdetectie en het verwijderen van de huidige tegels. Wanneer je een stuk in je tuin wilt verhogen wordt er altijd aangeraden om dit aan de achterkant van de tuin te doen. Zo zit je namelijk niet in de knel met de hoogte van je woning.  

Tuinieren in de hoogte

Niet van plan om de hele tuin te verbouwen voor een beetje dimensie? Dat is ook helemaal niet nodig. Door verticaal te tuinieren creëer je namelijk ook binnen een mum van tijd meer dimensie in je tuin. Mensen zijn gewend om enkel horizontaal te tuinieren, maar ook verticaal zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Denk hierbij aan mooie plantenbakken die je aan de schutting kunt hangen of een complete plantenwand. Hierdoor werk je gelijk die ‘lelijke’ wand weg en geef je je tuin meer diepte. 

Maak gebruik van tuinschermen

Als opvolger op het verticaal tuinieren kun je ook gebruik maken van tuinschermen, maar dan wel in de groene vorm. Hiermee kun je een bepaald gedeelte van je tuin afschermen, waardoor je als het ware ‘kamertjes’ krijgt in je tuin. Hierdoor is het niet zomaar één grote vlakte met wat planten en een zithoek, maar is het iedere keer weer een bijzondere ontdekking in je eigen tuin. Overigens creëer je hiermee ook een stuk meer privacy en beschutting. Wanneer je bijvoorbeeld de zithoek achter een tuinscherm zet, dan zit je er lekker uit de wind en kunnen de buren ook niet zo makkelijk meekijken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*