De voordelen van een serre

De voordelen van een serre
maart 4, 2020 Yoran
aanbouw

Een serre is een aanbouw aan het huis waarin veel gebruik is gemaakt van glas. Een serre zorgt voor extra lichtinval in de woonkamer doordat zowel in de wanden van de serre als in het dak van de serre veel glas wordt gebruikt. Een serre is een deel van het huis en is daarom geïsoleerd. Je kunt in de serre een CV radiator plaatsen. De warmte zal in de serre blijven. Een serre is iets anders dan een tuinkamer. Hier is nog wel eens verwarring over. Een tuinkamer lijkt op een serre, maar is geen deel van de woonkamer en een tuinkamer is niet geïsoleerd. In de regel kun je de tuinkamer afsluiten van de rest van het huis om energieverspilling te voorkomen. Aannemersspot geeft een aantal voordelen van een serre.

Meer ruimte

Een serre zorgt ervoor dat je meer ruimte in huis krijgt. Als je een serre over de hele breedte van het huis neemt, dan is dit effect het grootst. Ook bij een kleinere serre, bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis, merk je meteen dat het woonoppervlak groter geworden is.

Veel meer lichtinval

Een serre zorgt voor veel meer lichtinval vergeleken bij een standaard woonkamer. Het extra licht dat in het huis valt zorgt ervoor dat in de woonkamer overdag en tot later in de avond nog genoeg licht is. Meer licht in de woonkamer vergroot het woonplezier.

Waardevermeerdering van het huis

Een serre is een luxe aanvulling op het huis en een van de voordelen van een serre is dat een serre zorgt voor een aanzienlijke waardevermeerdering van het huis. Uiteraard is dit bij een voorgenomen verkoop een voordeel, maar bij een stijging van de woningwaarde tot boven een bepaalde grens kun je een rentekorting bij de bank afdwingen. Zo komt de investering voor de serre in financiële zin linksom of rechtsom naar je toe.

Energie besparen

Een serre bestaat voor het grootste deel uit glas. Het zonlicht dat in de serre valt wordt vastgehouden, zoals dit ook in een broeikas gebeurt. Als het buiten fris is, zal de serre door de zon al behaaglijk warm zijn. Deze warmte stroomt ook de rest van het huis in en dat scheelt in de stookkosten. In de zomer is het vasthouden van de warmte minder gewenst. Het is geen overbodige luxe om zonwering in de serre te nemen.

Een plek om te ontspannen

Een serre is een ideale plek om te ontspannen na een hectische dag. Je kunt in de serre een relax stoel of een zitbank plaatsen. Als de serre groot genoeg is kun je er ook voor kiezen om een relax stoel en een bankstel in de serre te zetten. Door de glaspartijen heb je het idee dat je buiten bent, terwijl je heerlijk binnen zit. Een mooi wireless audio systeem maakt de serre af. Met jouw favoriete muziek kun je in je eentje, met je partner of met het hele gezin, in de serre tot rust komen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*