Moderne dakkapel plaatsen

Moderne dakkapel plaatsen
februari 7, 2020 Yoran
moderne dakkapel

Er zijn verschillende verbouwingen die je aan een huis kan laten doen om verschillende redenen. In de meeste gevallen gaat het dan om een uitbouw die er voor zorgt dat er meer ruimte ontstaat. Je kan hierbij denken aan een uitbouw aan de voor- of achterkant van de benedenverdieping, maar ook bijvoorbeeld aan het laten uitbouwen van de zolder. We hebben het dan over het uitbouwen van de zolder voor een dakkapel. Hierdoor ontstaat er meer ruimte waardoor de zolder een volwaardige kamer wordt. Laten we een kijkje nemen bij de dakkapel en wat de reden is dat mensen er voor kiezen om een dakkapel te nemen.

Moderne dakkapel plaatsen

Een moderne dakkapel is eigenlijk het uitbouwen van een dakraam in een schuin dak. Wanneer er een schuin dak is, houdt dat meestal ook in dat er veel minder ruimte is aan beide kanten van de zolder. Er zijn twee muren in de kamer die schuin aflopen waardoor je eigenlijk twee kanten van de kamer hieraan verliest. Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, laat je eigenlijk het dakraam naar buiten uitbouwen zodat er gedeeltelijk een rechte muur ontstaat. Je hebt hierdoor dus de ruimte van een rechte muur en niet van een schuine muur. Het is vaak mogelijk om een kant van de zolder uit te bouwen, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om aan beide kanten de zolder uit te bouwen. Je hebt dan aan beide kanten van de zolder een dakkapel en dus rechte muren. Hierdoor worden beide schuine muren naar buiten uitgebouwd en ontstaan er dus twee rechte muren in plaats van schuine muren.

Voordelen van een moderne dakkapel laten plaatsen

Aan het laten plaatsen van een moderne dakkapel zijn dan ook verschillende voordelen verbonden. Allereerst natuurlijk de meest duidelijke. Door het uitbouwen krijg je ineens een hoop meer ruimte. In plaats van een kamer waar je alleen in het midden rechtop kan staan, kun je nu in het grootste gedeelte van de kamer rechtop staan. De kamer wordt dus op die manier veel groter en kan zelfs gebruikt worden als volwaardige kamer in plaats van een opslagplaats. Daarnaast komt er veel meer licht binnen. Bij een dakraam is het vaak een klein raam wat open geklapt kan worden. Bij een dakkapel wordt ook dit vergroot en heb je dus veel meer raam in de kamer. Meer raam betekent automatisch ook meer lichtinval. Helemaal wanneer je er dan ook nog eens voor kiest om beide kanten van de zolder uit te bouwen en hierbij gebruik maakt van een dakkapel.

Plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel plaatsen op een huis kan vrij ingewikkeld zijn waardoor het in sommige gevallen een goed idee is om dit te laten doen door een professional. Het uitbouwen van een zolder is niet een karwei wat weken duurt, maar kan in sommige gevallen zelfs al binnen een dag klaar zijn. Hierdoor kun je al snel genieten van de extra ruimte die de zolder biedt en het licht natuurlijk.

Bron: superrenovatie.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*