Alles wat je moet weten over badkamertegels

Alles wat je moet weten over badkamertegels
maart 19, 2020 Yoran

Tegels geven een ruimte sfeer, ook in de badkamer. Als je kiest voor grote tegels geeft dit je badkamer een strakke en moderne uitstraling. Als je op het punt staat om nieuwe badkamertegels te kopen zul je wel merken dat er ontzettend veel keuze is. Een badkamer gebruik je elke dag en dit is de ruimte waar je waarschijnlijk het eerst naar binnen loopt als je wakker wordt.  

Kies de juiste badkameregel

Ben je meer van de klassieke tegels of houd je toch meer van een moderne uitstraling. Bij badkamertegels wordt altijd gekozen voor tegels die makkelijk schoon te maken zijn. In de badkamer is hygiëne namelijk erg belangrijk. Bij aanschaf van deze tegels is het verstandig om ook gelijk een anti schimmel product te kopen. Zo behoud je de mooie glans van de tegels in jouw badkamer. 

Wandtegels voor in de badkamer?

Wandtegels kunnen echt een mooie eyecatcher zijn in je badkamer. Een mozaïek staat erg creatief en hier zullen meteen alle ogen op vallen als mensen binnenkomen. Badkamer wandtegels  met een stroken mix zijn tegenwoordig ook erg populair. Dit zijn allemaal kleine strookjes wandtegel. Het resultaat is Rustiek, maar met een moderne twist.  

Tegels in je badkamer reinigen

Het reinigen van je vloer en wandtegels in de badkamer is ontzettend belangrijk. Schimmel ontstaat makkelijk in vochtige ruimtes. Het kost erg veel moeite om elke keer de hele badkamer droog te krijgen. Wij raden ook aan om verschillende schoonmaakmiddelen te gebruiken om de badkamer netjes en schoon te houden. 

Zelf tegels zetten of toch uitbesteden?

De handige doe-het-zelver zal dit waarschijnlijk zelf willen doen, maar wees je ervan bewust dat tegelzetten een vak apart. Fouten worden erg snel gemaakt en dat is zonde voor het eindresultaat. Het kost dan misschien een beetje meer, maar als je een professional inhuurt ben je verzekerd van het mooiste eindresultaat. 

Tot slot

Zoek veel informatie op internet over de verschillende soorten badkamertegels die beschikbaar zijn. Je kunt ook altijd langs de plaatselijke bouwmarkt of tegelcentrum om tegels in het echt te bekijken. Je kunt vaak ook een paar proefstukjes meenemen naar huis om te kijken hoe het in die omgeving staat. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*