Bier brouwen net zo makkelijk als cake bakken?

Bier brouwen net zo makkelijk als cake bakken?
juli 15, 2022 Yoran

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen biertje te kunnen brouwen, maar heb je het idee dat het ontzettend lastig is om dit te kunnen doen? Dan is het goed om dit artikel eens rustig door te lezen. Het brouwen van bier kan namelijk ontzettend gemakkelijk, helemaal vanuit je eigen keuken. Waar het inderdaad tot enkele jaren geleden een stuk lastiger was, geldt dat nu absoluut niet meer. Dat heeft er namelijk mee te maken, dat je online, maar uiteraard ook in de winkel allerlei verschillende bierbrouw pakketten kunt kopen. Zo kun je bij wortbrouwer.nl tientallen verschillende soorten pakketten aanschaffen, waarmee jij gemakkelijk en zonder kennis je eigen biertje mee kunt brouwen.

Wat heb je allemaal nodig?

Voordat je kunt beginnen met het brouwen van bier, is het natuurlijk wel handig om te weten wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Het begint logischerwijs met het bestellen van een bierbrouw pakket. Waar je zult denken dat je nog allerlei andere attributen nodig hebt, is dit dus absoluut niet het geval. In dit pakket zitten namelijk alle benodigdheden, die jij nodig hebt tijdens het brouwen van bier. Echter is er één uitzondering en dat is een grote pan. Je hebt namelijk voor je brouwsel een pan nodig van ongeveer 6 liter. Hierin komt uiteindelijk je brouwsel en moet dus wel groot genoeg zijn. Voor de rest zit alles wat je nodig hebt keurig netjes in het geleverde pakket. Bier brouwen is dus ontzettend goed te doen.

Hoe werkt het?

Wanneer je het bierbrouw pakket in huis hebt, is het zaak dat je alles klaar zet. Gelukkig heb je alleen een grote pan nodig en is de rest allemaal meegeleverd met het pakket wat je zojuist hebt ontvangen. Vervolgens kun je stap voor stap volgen wat er gedaan moet worden en zal je op een gegeven moment even niet verder kunnen. Dit is een stap in het proces die ook niet kan worden versneld. Dit wordt ook wel het gisten genoemd. Dit is een natuurlijk proces, wat je gewoon z’n gang moet laten gaan. Is dit klaar, dan is het bijna zover. Overigens moet je er wel rekening mee houden dat het geen uren duurt, maar meer dan een week kan duren. Vervolgens doe je het bier in de flesjes en laat je het nog enkele dagen rijpen, bij voorkeur in de kelder. Vervolgens zet je het bier koud en kun je genieten van je eigen gebrouwen biertje.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*