Breng jouw thuiskantoor naar een hoger niveau! 

Breng jouw thuiskantoor naar een hoger niveau! 
februari 11, 2022 Yoran

We werken steeds vaker thuis en als we heel eerlijk moeten zijn dromen we allemaal toch wel van een thuiskantoor waar we volop inspiratie uit halen. Je thuiskantoor is namelijk een belangrijk onderdeel van je creativiteit en productiviteit. Vaak weten mensen alleen niet waar ze moeten beginnen en werken ze op een standaard tafeltje met een stoel. Gelukkig hebben wij een aantal tips om jouw thuiskantoor naar een hoger niveau te brengen! Lees snel verder. 

Denk ook aan comfort 

Het is lang niet even makkelijk om net zoals op je kantoor een comfortabele werkplek te maken die ook nog een past in je woning. De meeste thuiskantoren zien er weliswaar leuk uit, maar bieden te weinig comfort. Ergonomie komt op de derde plaats bij het inrichten van een thuiskantoor omdat design en budget een grotere rol spelen. Maar gelukkig zijn er ook nog genoeg mogelijkheden om 2e hands kantoormeubelen te kopen. Dit zijn vaak meubels met comfort en voor de meeste ook betaalbaar. Ideaal voor je thuiskantoor! 

Laat je inspireren 

Om zelf inspiratie te creëren is het belangrijk dat je jezelf ook laat inspireren. Maak een account op Pinterest en blader eens door alle prachtige moodboards heen. Je ziet hier ontzettend veel voorbeelden van creatieve thuiskantoren. Blijf wel realistisch bij het opdoen van inspiratie en voeg geen meubels en accessoires toe die het werk verhindert. Zoek vooral naar praktische meubels die doen wat ze moeten doen – je comfortabel ondersteunen tijdens werkzaamheden. 

Denk aan het licht 

Iets waar je misschien niet snel bij stilstaat, maar het licht in je thuiskantoor is ontzettend belangrijk. Het hangt af van de manier hoe je werkt welke verlichting je dient te gebruiken. Zit je in een online meeting en heb je een belangrijke vergadering? Zorg dan voor felle verlichting. Heb je een brainstormsessie waar je creatief moet zijn? Dan dim je de verlichting en creëer je een rustgevende omgeving. 

 

En niet vergeten, zorg ook voor voldoende daglicht! 

Voeg genoeg groen toe 

We zijn het er allemaal wel mee eens dat planten ons blij maakt toch? Zorg daarom dat er genoeg planten zijn in je thuiskantoor. Dit zorgt voor vermindering van stress en verhoogt de productiviteit. Het maakt je gelukkiger om op meerdere plekken in het huis planten te plaatsen. Plaats in ieder geval op minimaal 2 plekken in je thuiskantoor een plant. 

Hang foto’s van je favoriete plaatsen 

Een blauwe zee, de prachtige gebergte of gewoon een mooi natuurgebied, het is allemaal mogelijk. Met mooie foto’s van dit soort gebieden heb je de mogelijkheid om soms even lekker weg te dromen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder het gevoel hebt dat je continu thuis aan het werk bent. Daarnaast krijg je ook nog eens een creatieve boost van deze afbeeldingen. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*