De verschillen tussen parketvloeren en laminaatvloeren

De verschillen tussen parketvloeren en laminaatvloeren
maart 16, 2020 Yoran
laminaat of parket

In dit artikel komen de verschillen tussen parket -en laminaat vloeren naar voren, want veel mogelijke consumenten zijn benieuwd naar de verschillen, want met het blote oog is er weinig verschil te zien tussen deze vloeren. Daarom zetten we de verschillen even voor je op een rijtje.

Wat is laminaat?

De samenstelling van een laminaat vloer bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is laminaat een samenstelling van HDF, decorpapier en afgewerkt met melamine. Melanine is kunststof en HDF is de afkorting van High Density Fireboard. Laminaat is een stuk minder duurzaam dan parket. Voor laminaat is kunstof nodig en voor het produceren van kunststof is olie nodig, vandaar dat laminaat niet duurzaam is.

Wat is parket?

Parketvloeren zijn van 100% hout gemaakt. Vaak worden parketvloeren meerdere malen geolied. Bij beschadiging van de vloer hoeft deze dus niet meteen vervangen te worden, je kunt deze vlek verwijderen door de vloer te schuren en daarna opnieuw te oliën, vind je de kleur van je vloer niet meer mooi of heb je in de loop van de jaren een mooiere kleur ontdekt, dan is het ook mogelijk de vloer opnieuw te schuren en te bewerken met nieuwe olie, waardoor je weer jaren plezier hebt en het eruit ziet alsof je een nieuwe houten vloer hebt. Niet alle parketvloeren zijn zomaar te lakken. Vraag het bij aankoop van je vloer aan de verkoper of het wel of niet mogelijk is later nog eens te lakken.

De grootste verschillen op een rijtje

Laminaat vloeren zijn niet duurzaam en parketvloeren wel. Parket vloeren kun je nog eens overlakken en bij laminaat vloeren kan dat niet. Mits je de juiste parketvloer daarvoor hebt, want niet alle parketvloeren kun je een nieuwe lak geven .

Waar kan ik terecht voor parket -en laminaatvloeren?

Bij houten vloeren van Cibo vloeren kun je terecht voor parket -en laminaat vloeren. Zij hebben een breed assortiment vloeren in verschillende kleuren, maten, kwaliteit en prijzen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*