De voordelen van eikenhout

De voordelen van eikenhout
december 2, 2020 Yoran

Tegenwoordig werken we veel thuis en daarbij is de kans groot dat je even toe bent aan verandering in het interieur van je huis. Hoewel je een lange periode genoten kunt hebben van een interieurstijl, is ieder mens toe aan verandering eens in de zoveel tijd. Een verandering kan een simpel zijn zoals een nieuwe kleur op de muren, of tijdrovend zoals een volledige verandering van de huiskamer inclusief nieuwe meubels. Als je voor dit laatste kiest, zal je merken dat de keuze van nieuwe meubels niet zo makkelijk is. Dit komt doordat er een divers aanbod bestaat in meubels, en in wat voor houtsoort ze te verkrijgen zijn. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor eikenhout meubels, en dat komt omdat het veel voordelen heeft. Lees in dit artikel over de voordelen van eikenhout.

Diverse aanbod in eikenhout

Een van de voordelen van eikenhout is dat het in diverse kleurtinten te verkrijgen is. Er bestaat zowel lichte als donkere eikenhout wat verwerkt kan worden in meubels. Mocht je graag een traditioneel eiken meubel willen, dan wordt dit over het algemeen gemaakt met Europees eikenhout. Echter, vanwege het schaarse aanbod en de stijging in prijs worden andere houtsoorten gebruikt als vervanging. Europees eikenhout bestaat uit verschillende varianten waaronder: Frans eiken, Slavonisch eiken en Spessart eiken. Mocht je voorkeur niet liggen bij het Europees eikenhout, dan kun je ook nog een kijkje nemen naar Amerikaans rood en wit hout of naar de Japanse eikenhout. Als je voorkeur ligt bij donker hout, kun je beter kiezen voor Frans eiken of de mogelijkheid bekijken om je meubel te behandelen met ammonia. Deze behandeling zorgt ervoor dat de kleur donkerder wordt.

Eikenhout is duurzaam

Een tweede voordeel van eikenhout is dat het een duurzame houtsoort is die jarenlang mee kan gaan zonder dat het slijtage vertoont. Dit betekent dat je een hele lange periode kunt genieten van meubels die van eikenhout gemaakt zijn, zonder dat de kwaliteit van het hout er op achteruit gaat. Dit zorgt ervoor dat eikenhout een fijn materiaal is voor het bouwen van allerlei toepassingen buitenshuis zoals een schutting, tuinhuis of veranda. Mocht er een moment zijn waarop je toch andere meubels in huis wilt, dan kun je je oude meubels ook nog eens voor een goede prijs verkopen.

Eikenhout is goed te combineren

En nog een ander voordeel is dat eikenhout een goede houtsoort is als je het wilt combineren met andere stijlen in huis. Denk je aan een botanische, industriële of landelijke sfeer in je huis? In dat geval passen eikenhout meubels hier heel goed bij!

Bron: Houtdirect

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*