De voor- en nadelen van een terrasheater

De voor- en nadelen van een terrasheater
augustus 6, 2021 Yoran

Een terrasheater is in Nederland zeker geen overbodige luxe. Wanneer het ‘s avonds een beetje afkoelt, kun je dankzij de terrasheater nog prima uren buiten vertoeven. Twijfel je nog of je een terrasheater aan wilt schaffen? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je namelijk wat de voor- en nadelen zijn van een terrasheater. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor jou is of niet. 

Voordeel: Een aangename temperatuur

Een terrasheater kopen doe je in eerste instantie natuurlijk om het lekker warm te krijgen. Met een heater creëer je binnen no time een heerlijk aangename temperatuur, waardoor je lekker lang buiten kunt zitten. Zo is de heater bijvoorbeeld perfect voor als het ‘s avonds wat afkoelt of voor feestjes waarbij je niet weet wat het weer gaat doen. Door een heater neer te zetten weet je zeker dat jij en je gasten het in ieder geval niet koud krijgen. 

Voordeel: Veel verschillende soorten

Wanneer je een terrasheater aan wilt schaffen, heb je keuze uit verschillende soorten met ieder hun eigen kenmerken. Zo heb je keuze uit een staande of een hangende heater, maar ook uit een heater op gas of een elektrische heater. Het fijne aan een heater op gas is dat je hem vrijwel overal neer kunt zetten zonder dat je afhankelijk bent van elektriciteit. Iedere terrasheater heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar er zit er zeker één bij die voldoet aan jouw wensen.

Nadeel: Gas of elektriciteitskosten

Het nadeel van een terrasheater is dat deze zijn warmte ergens vandaan moet halen. Dat wil zeggen dat deze of op gas werkt of op elektriciteit. Aan beide zitten kosten verbonden. Een terrasheater op elektriciteit kan veel van je energierekening vragen, maar iedere keer een nieuwe gasfles kopen kost ook wat. 

Nadeel: Minder sfeervol

Op zich is een heater vrij sfeervol, zeker omdat hij voor een aangename temperatuur zorgt en vaak ook voor een gezellig licht. Toch is het heel anders dan wanneer je een vuurtje stookt in een vuurkorf of buitenkachel. Hierbij kun je ook nog genieten van het knisperende geluid en een vuurtje heeft gewoon een gezellig en romantisch effect. Een heater is daarentegen wel weer een stuk makkelijker in gebruik. Je hoeft hem namelijk alleen maar aan te zetten en hij doet de rest van het werk, waar je bij een vuurtje moet zorgen dat deze goed aan blijft. 

Kortom, een terrasheater heeft zowel voordelen als nadelen. Wanneer de voordelen voor jou afwegen tegen de nadelen, dan is het zeker aan te raden er één te kopen. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*