Een beter werkklimaat op kantoor: zo krijg je het voor elkaar!

Een beter werkklimaat op kantoor: zo krijg je het voor elkaar!
april 25, 2024 Yoran

 

Voor een productieve werkdag is het ontzettend belangrijk dat het klimaat bij jou op kantoor fijn is. Zo kun je bijvoorbeeld een akoestisch adviesbureau inschakelen. Dit zijn de dingen die je kunt doen om het werkklimaat op kantoor te verbeteren.

Akoestiek

Kantoorruimtes zijn vaak erg groot en in grote ruimtes kan snel een vervelende galm ontstaan. Tegen galm zijn verschillende dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld AKMA akoestische materialen installeren. Ook kunnen zachte meubels of een vloerkleed het geluid wat meer dempen en kan het helpen om een grote ruimte met tussenschotjes in te delen in wat kleinere ruimtes.

Frisse lucht

Om helder te kunnen blijven denken is het belangrijk dat jij en je werknemers voldoende frisse lucht kunnen inademen. Een goed ventilatiesysteem in je kantoorruimte is daarom echt een must. Verder is het slim om regelmatig, zeker in de wat warmere maanden van het jaar, wat ramen tegen elkaar open te zetten zodat het kan doorluchten. Planten kunnen de CO2 die wij uitademen terug omzetten in zuurstof die we kunnen inademen. Een paar leuke plantjes op kantoor komt de luchtkwaliteit daarom ten goede. Dat ziet er ook nog eens gezellig uit.

Temperatuur

Ook temperatuur speelt een belangrijke rol tijdens onze dagelijkse werkzaamheden. Over het algemeen is het verstandig om de temperatuur in kantoor met een goede thermostaat tussen de 18 en 21 graden Celsius te houden. Het kantoor mag nooit warmer worden dan 24 graden, omdat dit slecht is voor de gezondheid van je werknemers. In het kader van de duurzaamheid is het een slim idee om rond de 18 á 19 graden te blijven hangen. Ga alleen nooit onder de 18!

Zonlicht

Zorg dat jij en je werknemers tijdens de dagelijkse werkzaamheden voldoende vitamine D kunnen opnemen, door voldoende zonlicht het kantoor in te laten. Het totale oppervlak van de ramen moet daarom een kwart van het vloeroppervlak beslaan. Een donker hol als kantoor komt het werkgeluk niet bepaald ten goede. Dus wacht niet langer en maak werk van de akoestiek op kantoor, installeer de juiste ventilatie voor frisse lucht en zorg voor een aangename temperatuur en voldoende zonlicht. Dat komt het werkgeluk en de productiviteit van zowel jou als de werknemers die jij in dienst hebt ontzettend ten goede. Ga vandaag nog online op zoek naar bedrijven die je hierbij kunnen helpen!

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*