Een eerste telefoon voor jouw kind uitzoeken

Een eerste telefoon voor jouw kind uitzoeken
augustus 18, 2020 Yoran

Kinderen blijven niet voor altijd klein. Naarmate ze ouder worden krijgen ze andere interesses en op een dag komt de vraag dat ze een eigen smartphone willen. In principe maakt het niet uit welke mobiel je kiest, want je kunt tegenwoordig met elke telefoon bellen, sms’en, whatsappen en meer. Dus waar moet je nou op letten als je een eerste telefoon voor jouw kind gaat uitzoeken? We geven je graag een aantal tips.

Het budget

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen is: “Wat is het budget?”. Kinderen gaan vaak minder voorzichtig met hun telefoon om dan volwassenen en de kans dat de telefoon beschadigd raakt is groot. Het zou dan natuurlijk zonde zijn als je een spiksplinternieuwe telefoon hebt gekocht van meer dan duizend euro. Vaak denkt men dat het aanbod in goedkope telefoons klein is en dat het voornamelijk hele oude modellen zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zeker niet als je voor een refurbished smartphone kiest. Neem bijvoorbeeld de refurbished iPhone X. Dit is een vrij nieuw toestel, maar dan veel goedkoper dan wanneer je deze iPhone nieuw koopt. De adviesprijs voor een nieuwe iPhone X is ruim €1100,-. De refurbished variant is al beschikbaar vanaf €469,-. Dat scheelt zo’n €700,-. Een refurbished smartphone is dus de ideale oplossing als je toch een vrij nieuw model wilt hebben, maar hier niet de hoofdprijs voor wilt betalen. 

Het formaat

Smartphones krijgen tegenwoordig steeds grotere beeldschermen waardoor het toestel in zijn geheel ook steeds groter wordt. Kinderen hebben natuurlijk niet zulke grote handen, waardoor het voor hen best lastig kan zijn om een grote telefoon te bedienen. Een handig formaat toestel voor kinderen is een telefoon met een schermdiagonaal tot 5,8 inch. Het scherm is dan groot genoeg om spelletjes op te spelen en om video’s op te kijken en kinderen kunnen ze nog makkelijk bedienen.     

Bescherming

We hebben het net al benoemd dat kinderen over het algemeen minder voorzichtig met een smartphone omgaan dan volwassenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral als ze lekker druk aan het spelen zijn. Daarom adviseren wij om de smartphone altijd te beschermen met een telefoonhoesje en een screenprotector. Een screenprotector beschermt het beeldschermen tegen krasjes die bijvoorbeeld ontstaan doordat het toestel los in een tas wordt gestopt waar ook sleutels in zitten. Een telefoonhoesje beschermt een telefoon tegen een val. 

Met of zonder abonnement

De laatste vraag die je jezelf kunt stellen is of je voor een smartphone gaat met of zonder abonnement. Als je voor een toestel zonder abonnement kiest, moet je de telefoon in één keer betalen en kun je kiezen voor een simonly abonnement. Kies je voor een smartphone met abonnement, dan betaal je gespreid voor het toestel. 

Succes!

We hopen dat je iets hebt aan onze tips en we wensen je veel succes bij het uitzoeken voor een nieuwe telefoon voor jouw zoon of dochter.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*