Een waterpomp aanschaffen, waar moet je op letten?

Een waterpomp aanschaffen, waar moet je op letten?
oktober 24, 2019 Yoran
waterpomp

Een waterpomp aanschaffen, waar moet je op letten?

Een waterpomp is voor veel eigenaren een welkome additie geweest. Er zijn verschillende redenen om tot de aankoop van een waterpomp over te gaan. Een waterpomp kopen is een investering, welke zich op de lange termijn uit kan betalen. Dit is afhankelijk van voor welke situatie je een waterpomp koopt. Er zijn veel verschillende soorten pompen, dus voor elk vraagstuk bied een waterpomp een mogelijke oplossing. Eén van deze vraagstukken is bijvoorbeeld het leegpompen van een ondergelopen ruimte.

Wanneer je over een kelder beschikt, is de kans aanwezig dat deze volloopt met water. Zeker bij huizen die op leeftijd zijn, zijn de voegen die het water buiten houden niet altijd meer van de beste kwaliteit. Een kelder ligt onder de grond, en is dus een makkelijke prooi voor overstromingen, vooral wanneer het veel regent. In Nederland begint het de laatste jaren in de herfst meer en meer te regenen, dus kun je maar beter goed voorbereid zijn om de kelder leeg te pompen met een vuilwater dompelpomp. Deze pomp heeft een ovale, relatief lange vorm. Aan de onderkant van de pomp zitten een aantal gaten met filters waardoor het water in de pomp wordt getrokken. Deze filters voorkomen dat er vuil uit het water in de pomp vast komt te zitten. Aan de pomp zit een slang bevestigd door welke het water weg wordt gepompt, deze slang kan bijvoorbeeld op een grasveld worden geplaatst. Wanneer het water door een lek in bijvoorbeeld de leidingen in de kelder terecht is gekomen, kun je het ‘verspilde’ water ook gebruiken om de tuin van water te voorzien. Zo wordt het water toch nog op een nuttige manier gebruikt.

Bij het kopen van een waterpomp is het verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en (eventuele) beperkingen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*