Waarom voor een kamersteiger kiezen voor klussen binnenshuis?

Waarom voor een kamersteiger kiezen voor klussen binnenshuis?
juni 10, 2020 Yoran

Kiezen voor een kamersteiger voor binnenshuis klussen. Het is voor veel mensen niet de eerste gedachte. Behangen, verven en stucwerk dat kan toch allemaal met een klusjes trap of ladder. Dat klopt en is waar. Maar een ladder die gaat wankelen of instabiel staat, dat wil je niet en zeker niet binnen in je eigen huis. Dus waarom dan niet kiezen voor een kamersteiger dan ben je in ieder geval van deze problemen al af.

Is het gebruiken van een trap binnenshuis slecht?

Een klein trapje gebruiken voor binnen klusjes kan prima zijn, maar wanneer er veel geklust moet worden en deze klusjes veel tijd in beslag nemen, krijg je snel spierpijn in de kuiten en armen. Dat komt vooral doordat je continu in dezelfde positie aanneemt. Bij een kamersteiger kun je het staan ook eens afwisselen met knielen. Bovendien is werken op een kamersteiger een stuk rustgevender is, want hierbij loop je nooit het risico dat de kamersteiger valt. Iets waarmee je met een trap of ladder wel rekening mee moet houden dat zoiets kan gebeuren.

Is een kamersteiger vergelijkbaar met een rolsteiger op de bouw?

Een kamersteiger heeft dezelfde uitstraling als een rolsteiger, alleen is de hoogte van de kamersteiger een stuk lager dan bij een rolsteiger die soms wel een hoogte van 12 meter bereiken. De ruimte die men heeft om te werken en om de werkspullen kwijt te kunnen is gelijk.

Hoe kom je aan een kamersteiger?

Wat wij aanraden is een steiger van goede kwaliteit, want desondanks een kamersteiger geen hoogte van 12 meter bereikt, is de veiligheid nog even belangrijk. Daarbij heeft een kamersteiger van goede kwaliteit een zeer lange levensduur en dat maakt het in principe een eenmalige investering. Een kamersteigers die aan al deze eisen voldoen, zijn de kamersteigers van Rolsteiger.net.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*