Groepenkast aanpassingen nodig als u gaat verbouwen

Groepenkast aanpassingen nodig als u gaat verbouwen
januari 8, 2020 Yoran
groepenkast

Bent u dit jaar van plan om uw woning onder handen te nemen? Dan is de kans groot dat er behoorlijk wat werk verzet moet worden. Dit hangt er overigens wel van af wat u allemaal van plan bent. Een nieuw kleurtje op de muren is immers minder werk dan een hele verbouwing. Gaat u uw woning grondig verbouwen? Maak dan uw borst maar nat. Uiteraard denkt u goed na alvorens u start met een verbouwing. Zo wordt er vaak een tekening gemaakt met de situatie zoals een woning er na de verbouwing uit moet zien. Dit is natuurlijk een goede zaak. Probleem is alleen dat er vaak niet overal aan gedacht wordt. De elektra wordt bijvoorbeeld regelmatig vergeten. Zonde, want de kans is groot dat er groepenkast aanpassingen nodig zijn wanneer u gaat verbouwen.

Groepenkast uitbreiden

Veel mensen hebben geen verstand van elektra. Geldt dit ook voor u? Dan is het logisch dat u niet direct aan uw groepenkast denkt bij een verbouwing. Toch is dit wel een belangrijk onderdeel. Indien u in een relatief oude woning woont, kiest u er mogelijk voor om extra stroompunten te plaatsen. Dit kunnen bijvoorbeeld stopcontacten zijn. Indien er meer stopcontacten zijn, kunt u meer elektrische apparaten gebruiken. Althans, dat denken veel mensen. Vaak moet uw groepenkast in dat geval uitgebreid worden. De kans is namelijk groot dat uw huidige groepen de extra stroomvraag niet trekken. In dat geval vliegt de stroom er constant af.

Krachtstroom nodig?

Gaat u uw keuken verbouwen? Dan is de kans groot dat u kiest voor een inductiekookplaat. Dankzij deze kookplaat is uw eten een stuk sneller klaar dan voorheen. Dit komt doordat er een magnetisch veld gecreëerd wordt. Om dit veld te kunnen creëren, moet er een speciale groep in uw meterkast gerealiseerd worden. Een inductiekookplaat werkt namelijk alleen wanneer er een krachtstroomaansluiting aanwezig is. Hiervoor is een speciale groep in uw meterkast nodig. Daarnaast moet er ook een zogeheten perilex-aansluiting gerealiseerd worden achter uw kookplaat.

Laat een elektricien langskomen

De gemiddelde Nederlander heeft geen idee hoe elektra aangelegd moet worden. Laat staan dat zij weten hoe een groepenkast aangepast moet worden. Blijkt tijdens uw verbouwing dat er werk aan uw groepenkast verricht moet worden? Schakel hier dan een elektricien voor in. Voor hem kent een groepenkast namelijk geen geheimen. Hij kan uw groepenkast opnieuw indelen en uitbreiden. Daarnaast is hij ook de juiste persoon wanneer u krachtstroom nodig heeft, bijvoorbeeld voor het koken op inductie. Waag u dus niet zelf aan aanpassingen aan uw groepenkast, maar laat dit over aan een professionele elektricien. Zodoende bent u verzekerd van een veilige en werkende installatie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*