Hoe je meer sfeer creëert met gordijnen

Hoe je meer sfeer creëert met gordijnen
december 12, 2019 Yoran

Een woning is naar onze mening niet compleet zonder raamdecoratie. Bedenk maar eens hoe saai het bij jou thuis zou zijn als er niets voor de ramen zou hangen. Het is echt de finishing touch. Vaak kiezen mensen voor standaard rolgordijn. In dit blog willen we je juist laten zien hoe je met gordijnen meer sfeer toe kan voegen.  

 

Vitrage gordijnen, inbetween of toch overgordijnen? 

Als je op zoek bent naar gordijnen, merk je al snel dat er drie verschillende soorten gordijnen zijn. Vitrage gordijnen zijn de meest transparante versie, de inbetween is lichtdoorlatend zonder dat je je privacy op hoeft te geven en overgordijnen zijn de verduisterende variant. Voor elke ruimte kan je dus een andere sfeer creëren. 

In de woonkamer zijn vitrage gordijnen of inbetween gordijnen erg mooi. Deze laten allebei nog voldoende licht door. De inbetween gordijnen zijn vooral aan te raden wanneer je net wat meer privacy wil hebben. Want door vitrage gordijnen zien de binnenkijkers jou goed zitten wanneer je in je ochtendjas op de bank ligt te bingewatchen 

De juiste kleur voor meer sfeer 

Veel mensen die gordijnen willen, gaan voor een basic kleur zoals wit, grijs of zwart. En dat begrijpen we op zich wel hoor. Gordijnen zijn een investering en daar wil je wel een aantal jaar plezier van hebben. Maar als je dan toch voor een basic kleur wil gaan, waarom ga je dan niet voor een mooie taupe kleur? Dat is direct een stuk warmer, waardoor je meer sfeer in je interieur creëert.  

Nog meer sfeer in je interieur 

Vaak worden de inbetween gordijnen en vitrage gordijnen gecombineerd. Zo blijven de vitrage gordijnen altijd dicht en als mensen dan meer privacy willen, kunnen ze de inbetween dichtdoen. Om meer eenheid te creëren, kan je de kleur van je nieuwe gordijnen ook nog verder doortrekken in je interieur. Denk aan een vloerkleed, leuke posters, vaasjes en kussens voor op de bank.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*