Hoe kan je een koophuis financieren

Hoe kan je een koophuis financieren
juni 24, 2021 Yoran

Wanneer je een droomhuis hebt gevonden is het tijd om te kijken of de woning financieel realistisch is om te kopen. Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een woning te kopen in plaats van te huren, waardoor de prijzen enorm zijn toegenomen. Wanneer je een woning wilt kopen, heb je drie financieringsmogelijkheden.

Eigen geld

De beste manier om dingen aan te schaffen is natuurlijk om gespaard geld te gebruiken. Over geld dat je al bezit hoef je namelijk geen rente te betalen waardoor je altijd het goedkoopst uit bent. Echter hebben maar weinig mensen genoeg geld gespaard om een huis volledig te kunnen betalen. Toch blijft het altijd wel handig om (een deel van) de woning met gespaard geld te betalen zodat je minder hoeft te lenen.

Schenking

Wanneer je ouders geld voor je hebben gespaard kunnen ze dit geld aan jou schenken wanneer je een woning gaat kopen. Tegenwoordig mag je tot een ton schenken aan je kinderen. Het is echter wel verplicht om dit geld te gebruiken voor het kopen of verbouwen van een woning. Over deze schenking hoeft dan ook geen belasting worden betaald.

Een hypotheek

Meestal zijn de eerst genoemde financieringsmogelijkheden niet genoeg om het huis te betalen. De meeste mensen lenen dus ook geld door een hypotheek af te sluiten. Je moet dan ook je maximale hypotheek bereken om te kijken welke huizen je kunt betalen. Hiernaast is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieder. In Nederland zijn er veel hypotheekverstrekkers waar jij een hypotheek kan afsluiten. Op www.hypotheek24.nl kan je deze aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kom je er binnen een paar klikken achter welke aanbieder het goedkoopste is voor jouw persoonlijke situatie.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*