Hoe moet je een evenement locatie voorbereiden?

Hoe moet je een evenement locatie voorbereiden?
april 30, 2020 Yoran
evenement locatie

Ga jij binnenkort iets leuks organiseren? Het kan van alles zijn, een markt, een festival, buurtfeest, race. Wat je ook gaat doen, bij het organiseren van dit soort evenement komt nog flink wat kijken. Het is belangrijk dat je op tijd begint met het plannen en organiseren, je wilt natuurlijk niet dat het last minute allemaal niet doorgaat omdat je iets bent vergeten. Om je alvast een stukje op weg te helpen hebben we een overzicht van een paar belangrijke stappen gemaakt.

Check de regels

Als je een wat grote evenement wilt organiseren komt daar nog best wel wat bij kijken. Zo zijn er verschillende richtlijnen en regels waar je je aan moet houden. Meestal is het organiseren van een feestje of iets dergelijks geen probleem. Maar het is wel essentieel dat je zorgt dat je de juiste toestemmingen hebt, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je opeens weg moet omdat je was vergeten om een bepaald formulier in te vullen. Bij bepaalde soort evenement is het bijvoorbeeld verplicht om dranghekken te gebruiken om de locatie af te zetten.

Plan je omgeving

Wanneer je een evenement op locatie geeft is het handig om dit gelijk mee te nemen in je planning. Het terrein is namelijk een essentieel onderdeel van iedere eventplanner. Hoeveel ruimte je hebt en de layout bepalen wat je wel of niet kan doen. Ook is het handig om gelijk over praktische zaken na te denken. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten hoe mensen naar je evenement gaan komen. Als je verwacht dat de meeste met de fiets komen, is het handig om alvast plek voor fietsen in te plannen.  Zo weet je ook gelijk met wat voor bedrijven je contact op moet nemen, als je bijvoorbeeld fietsrekken wilt huren.

Veiligheid en overzicht

Als je zorgt dat jij je goed aan de regels houdt, en alles duidelijk plant, ben je al een heel end op weg richting je evenement! Tijdens de rest van de voorbereiding zijn er 2 dingen die altijd in gedachten moeten blijven; veiligheid en overzicht. Het is belangrijk dat de situatie niet uit de hand kan lopen als er wel wat misgaat. Met een slimme opzet en dranghekken hou je makkelijk controle over je evenement locatie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*