Hoe organiseer je een perfect tuinfeest?

Hoe organiseer je een perfect tuinfeest?
september 16, 2019 Yoran
Tuinfeest organiseren

Wil jij binnenkort je tuin omtoveren tot een perfecte feestlocatie? Hierbij kun je groots uitpakken, maar je kunt het ook klein houden. Laat het budget het bijvoorbeeld niet toe om het groots aan te pakken, dan zijn er nog handige alternatieven. In deze blog lees je hoe je dit het beste aan kan pakken.  

Pak het groots uit 

Tover je tuin helemaal om tot een gezellige feestlocatie! Komt er een bandje spelen? Of een dj? Denk er dan over na om een podium te huren, zodat de band of dj goed te zien is. Dit kan zo groot als je zelf wil. Een verhoging kan namelijk ook al als podium worden gezien. Wil je echt groots uitpakken? Dan kun je bijvoorbeeld een overdekt podium huren. Dit zou je kunnen laten bezorgen, maar je kunt alles zelf ook ophalen als je een trekhaak hebt en een aanhanger. Heb je geen aanhanger en woon je in het noorden? Dan kun je eventueel een aanhanger huren in Groningen. Misschien dat iemand in je kenniskring een aanhanger heeft, dan zou je die kunnen lenen! 

Bij een tuinfeest horen natuurlijk ook hapjes en drankjes. Als je een ster in de keuken bent en je hebt er plezier in, kun je zelf lekkere hapjes maken. Zie je dit niet zo zitten, dan kun je kant-en-klare hapjes laten bezorgen.  

Houd het wat kleiner 

Heb je een bepaald budget wat je uit wil geven, dan kun je je tuinfeest wat kleiner houden. Overweeg wel om een partytent te huren, voor wanneer het weer tegenvalt. Eten kun je zelf maken om geld te besparen. Hetzelfde geldt voor de drankjes. Huur geen catering in, maar doe het lekker zelf! Ook de versiering kun je zelf maken, zodat je geld bespaart. Als je een goede geluidsinstallatie hebt, kun je zelf een playlist maken. Je zou ook rond kunnen vragen of iemand goede boxen heeft. Op die manier hoef je ook niemand in te huren en heb je toch een gezellige sfeer met muziek.  

Gezelligheid en warmte 

Verzamel verschillende jampotjes of andere kleine glaasjes waar je kaarsjes in kunt zetten. Als je deze verdeelt over jouw tuin, geeft dit een gezellige sfeer. Omdat je je feest in de tuin geeft, koelt het later in de avond natuurlijk af. Laat je gasten weten dat het feest buiten is, zodat ze hier zelf rekening mee kunnen houden. Leg daarnaast ook wat dekentjes klaar en zorg voor een vuurkorf. Dit maakt het zowel gezellig als warm. 

Breng als laatste je buren op de hoogte van het feestje, hiermee voorkom je gezeur en laat je weten dat je aan ze denkt en rekening met ze houdt. Een tuinfeestje kan namelijk wat meer lawaai veroorzaken dan wanneer je het feestje binnen houdt.  

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*