Houten meubels repareren

Houten meubels repareren
februari 10, 2020 Yoran
houten meubels

Het interieurontwerp heeft de kracht om het uiterlijk van uw huis te beïnvloeden. De organisatie van meubilair in de omgeving heeft de neiging om veel van je persoonlijkheid over te brengen en hoe je de mogelijkheden ziet.

Het brengen van creativiteit en mogelijkheden om bestaande objecten in huis te hergebruiken, is een creatieve manier om uw omgeving te verfraaien met intelligentie en het leveren van een geweldig eindresultaat.

Decoratie met antieke meubels inspireert de sfeer voor een klassieke en delicate decoratie met een belangrijke persoonlijke touch. Sommige meubels hebben niet alleen een sentimentele waarde, maar worden ook als waardevolle antieke stukken beschouwd.

Als u van vakmanschap houdt, kunt u van uw antieke of versleten meubels een modern en stijlvol stuk maken dat klaar is om uw favoriete hoekje te verfraaien.

Daarom hebben we dit artikel voorbereid, met ongelofelijke tips en geweldige oplossingen om uw houten meubels te restaureren! Kijk eens aan!

Kies het te restaureren meubilair

Kies het meubilair om de renovatie- en restauratiewerkzaamheden uit te voeren. Een aantal resistente en goede kwaliteitsmeubelen zijn te vinden in veel antiekwinkels of zelfs in tweedehandswinkels.

Of geef de mogelijkheid om de oude voorwerpen die je al thuis hebt en die in de familie van generatie op generatie zijn overgegaan, een nieuwe look te geven, geef het de kans om je decoratie op een nieuwe manier te verfraaien.

Kleine reparaties

Analyseer wat er aan het meubilair moet worden gerestaureerd, zoals schilderwerk, het verwisselen van handgrepen, scharnieren of schroeven, of zelfs een reparatie aan de constructie. Dit is belangrijk om te weten wat er vervangen moet worden en welke materialen gebruikt zullen worden tijdens de restauratie.

Bereid het meubilair voor

Voordat u met het werk begint, bereidt u het meubilair voor en volgt u deze stappen om een goede klus te klaren:

1. Demonteer het stuk voorzichtig en verwijder de handgrepen, scharnieren en alle afneembare delen van uw oude houten meubels.

2. Maak het hout schoon met een zachte flanel en een mengsel van water en alcohol, om te helpen bij het verwijderen van vet en vuil dat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt.

3. Gebruik een fijn schuurpapier en breng een laagje aan op het hele houtoppervlak om vernis- en verfresten te verwijderen.

4. Breng een laagje voorbereidende verf aan op het hout, dat is gemaakt met een witte PVA-latexverf.

5. Om uw oude houten meubelen te schilderen, gebruikt u emailverf op waterbasis, in de kleur die u wenst, in één richting, met een penseel.

6. Breng een tweede laag verf aan voor een perfecte afwerking.

Afwerkingen

Er zijn verschillende technieken en soorten materialen om het onderdeel de gewenste afwerking te geven. Sommige technieken zijn het meest gebruikt en geschikt voor houten meubels, het patina bijvoorbeeld, geeft een verouderd uiterlijk aan het stuk, en is perfect om omgevingen te decoreren met een rustieke stijl.

Als het de bedoeling is om een vernieuwd en nieuw houten object te geven, dan is de lak een goede keuze voor een glanzende afwerking met een moderne uitstraling.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*