Huis verkopen? Hoe gaat dat in zijn werk?

Huis verkopen? Hoe gaat dat in zijn werk?
februari 10, 2020 Yoran
makelaar

Sta je op het punt om voor het eerst een huis te gaan verkopen? Dan heb je wellicht nog geen idee wat je allemaal te wachten staat. Er komt namelijk behoorlijk wat kijken bij het verkopen van een huis. Op te helpen bespreken we in dit artikel de belangrijkste stappen. 

Inschakelen van een makelaar

Om het voor jezelf gemakkelijk te kunnen maken is het verstandig om de makelaar in Zundert in te schakelen voor het verkopen van je woning. Een makelaar is gespecialiseerd in het verkopen van woningen en kan daardoor ook behoorlijk wat werk voor je uit handen houden en waar nodig ook advies geven. 

Een goede vraagprijs

De makelaar kan zich natuurlijk nog zo voor je uitsloven, maar op het moment dat er geen goede verkoopprijs gehanteerd wordt zal de makelaar ook nooit de woning voor je kunnen verkopen. Ga daarom ook in gesprek met de verkoopmakelaar om de juiste verkoopprijs van je woning te bepalen. Hierbij kan dan een taxatie gemaakt worden om een juiste verkoopprijs te kunnen bepalen. 

Juiste promotie 

De promotie van de woning heb je ook in eigen hand. Hierbij kun je de promotie geheel aan de makelaar over laten, maar je kan zelf ook hier aan bijdragen. Denk hierbij aan wat extra budget vrij te maken voor verschillende verkoopwebsite om de woning extra onder de aandacht te brengen. 

Bezichtigingen 

Als er eenmaal een paar geïnteresseerde kopers langs willen kopen zal de woning voorbereid moeten worden op een bezichtiging. Deze hoef je ook niet zelf te begeleiden. Dit zal de makelaar voor je doen. Je kan hierbij er wel voor zorgen dat je huis helemaal fris en strak eruit ziet. 

Onderhandelingen & tekenen 

Als de bezichtiging goed is bevallen zullen de potentiële kopers met je willen onderhandelen over de prijs. Hier kun je vervolgens kiezen om hier wel of niet in mee te gaan. Eenmaal akkoord blijft alleen het papierwerk nog over. Hier is het wel belangrijk enkele ontbindende voorwaarden in op te nemen om jezelf als verkopende partij te beschermen. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*