Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar
januari 19, 2021 Yoran

Heb je besloten dat je je huis wilt verkopen met of zonder makelaar? Wanneer je je huis verkoopt met een makelaar dan weet je in ieder geval zeker dat de verkoopmakelaar kent de lokale markt kent en je adviseert over de vraagprijs. Een makelaar leidt kijkers rond, onderhandelt over de prijs en stelt het ook het koopcontract op. Je laat het hele proces van verkoop aan een professional over als je je huis verkoopt met een makelaar. Je kan natuurlijk ook je woning zelf verkopen en een aantal zaken uit te besteden, want dat is ook mogelijk. Makelaars bieden namelijk deeldiensten aan zodat je de makelaar kan inschakelen voor bijvoorbeeld alleen een bepaling van de waarde of om de onderhandelingen te doen met potentiële kopers.

Een huis verkopen zonder makelaar is voor de ene makkelijk, maar voor de ander niet. Je kunt je huis natuurlijk zelf verkopen. Het zal je dan in ieder geval veel geld besparen, maar aan de andere kant kost het natuurlijk wel de nodige inspanning en tijd. Je zult zelf de vraagprijs moeten vaststellen, het huis moeten adverteren, de bezichtigingen leiden en de onderhandelingen moeten voeren. Wanneer je na al deze inspanningen je koper hebt gevonden dan zal je toch ook echt zelf de koopovereenkomst op moeten stellen. Een gebrek aan geld is natuurlijk lastig, maar het feit blijft wel dat een internetmakelaar goedkoper is dan een gewone makelaar. Dit komt omdat er bij de verkoop van je huis meer zaken digitaal worden geregeld en de verkoper zelf ook de handen uit de mouwen moet steken. Mocht je kiezen voor een internetmakelaar, dan maak je foto’s en schrijf je meestal zelf de advertentietekst. Het rondleiden van kijkers is ook een van je taken. De internetmakelaar stelt meestal de waarde vast, levert eventueel verkoopmateriaal, zet de woning op Funda en stelt ook de koopovereenkomst op.

Dehaagschebelegger.nl

Wanneer je je huis wilt verkopen dan zul je een aantal stappen moeten doorgaan. Je zult je moeten voorbereiden op de verkoop van je huis en zult op zoek moeten gaan naar een ander huis. Als je je huis zo snel mogelijk wilt verkopen is promoten wel handig. Misschien verkoop je je huis al wel na een bezichtiging of moet je heel veel bezichtigingen houden. Onderhandelen is ook een belangrijk aspect want je zult de verkoop toch goed moeten afronden voordat je je nieuwe huis betreedt.

De Haagsche Belegger biedt de mogelijkheid om je huis snel te verkopen. Een verhuurde woning, pakket woningen of commercieel vastgoed kan verkocht worden bij dehaagschebelegger.nl. Deze belegger haalt onzekerheden bij je weg en koopt je huis op het moment dat dit het beste uitkomt voor jou. Het heeft natuurlijk als voordeel dat de verkoop geen bijkomende verkoopkosten met zich mee brengt. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende bieding, de onderlinge afspraken worden vastgelegd en je gaat gezamenlijk naar de notaris voor de overdracht. Je hebt een vast contactpersoon voor alle vragen en je bent tot niets verplicht in ieder geval tot de koopakte is ondertekend. De Haagsche Belegger gaat voor een win-win situatie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*