Klussen in een nieuwbouwhuis: zo doe je dat!

Klussen in een nieuwbouwhuis: zo doe je dat!
januari 7, 2020 Yoran
nieuwbouwhuis

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je kan niet wachten om te gaan verhuizen. Dit is heel begrijpelijk, maar weet wel dat je nieuwe huis niet gelijk je droomhuis zal zijn. Ondanks dat er in een nieuwbouwhuis minder vervangen hoeft te worden dan in een ouder huis, zal er waarschijnlijk wel meer geklust moeten worden. En dat betekent dat er vaak een verbouwing aan het huis nodig is. Maar geen paniek, klussen in je nieuwe huisje is namelijk heel leuk en zorgt er voor dat het echt jouw huis word. En om jou op weg te helpen hebben we een paar tips voor jou op een rijtje gezet.

Geef het aan als er iets mis is

Ondanks dat een nieuwbouwhuis nieuw is, betekent niet dat het geen gebreken heeft. Sterker nog, bij de meeste nieuwbouwhuizen is er sprake van enkele opleverpunten, oftewel gebreken en beschadigingen. De meest voorkomende gebreken zijn beschadigingen aan kozijnen of deuren. Ook technische mankementen aan bijvoorbeeld de verwarming zullen voorkomen. Let ook goed of alles wel netjes is geschilderd.

Geef dit zo snel mogelijk aan want de bouwer of aannemer is verplicht om deze gebreken binnen drie maanden na de oplevering op te lossen. Tijdens de oplevering is er altijd een inspectieronde, hier kan je zelf alles nauwkeurig bekijken zodat je zeker weet dat er niets mis is. Neem ook altijd iemand mee, twee paar ogen zien meer dan één!

Heel veel vocht in een nieuwbouwhuis

Je verwacht het misschien niet, maar in een nieuwbouwhuis zit heel veel vocht: wel tot zo’n 4000 liter! Tijdens de constructie van het huis staat het bloot aan regen, sneeuw en dus heel veel vocht. Ook gestort beton bevat veel water. Het kan zeker wel twee jaar duren voordat al dit vocht verdwenen is. Waarom is het belangrijk om dit te weten? Met deze informatie in het hoofd moet je goed kijken naar de vloeren en wandbekleding, deze kunnen namelijk beschadigen door het vrijkomende vocht.

Tuin komt later wel, maar regel wel iets

Het aanleggen van de voor- en achtertuin heeft vaak wat minder prioriteit, zeker als je er net woont. Je wilt liever het interieur in orde hebben zodat je daar al lekker kan wonen en zitten, de tuin komt daarna wel. Toch zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat de weg naar je voordeur te modder is. Als dit wel het geval is loop je de hele tijd grond en modder naar binnen, een tijdelijke bestrating is hier een oplossing voor.

Overleg ook even met de buren of zij gezamenlijk een oprit of schutting willen plaatsen. Als je dit zo snel mogelijk weet kan je dit samen inplannen en goedkoop materiaal inkopen. Communication is key!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*