Laptop of computer kopen? De voor- en nadelen op een rijtje

Laptop of computer kopen? De voor- en nadelen op een rijtje
augustus 26, 2020 Yoran
Laptop

Wil je binnenkort een werkkamer in eigen huis realiseren? Dan wil je natuurlijk wel dat je je werk op de juiste manier kunt doen. Hierbij komt een computer of laptop zeker van pas. Heb je op dit moment nog geen goede computer in huis? En wil je daarom investeren in een nieuw apparaat? Dan kom je logischerwijs voor een enorme keuze te staan. Het aanbod van computers en laptops is vandaag de dag ontzettend groot. En wat is nu de beste keuze? Een computer of wellicht toch een tweedehands laptop van www.remarkt.nl? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Computer kopen

Een desktop computer lijkt wellicht een beetje ouderwets. Vroeger had iedereen een enorm bakbeest in huis staan. Veel meer opties waren er namelijk ook niet. Hoewel de computers er tegenwoordig ook steeds moderner en compacter uitzien, blijft het een apparaat dat veel ruimte in beslag neemt. Is een computer kopen het dan echt waard?

Voordelen van een desktop computer

  • Een desktop computer presteert doorgaans veel beter dan een goede laptop. Zo beschik je over meer snelheid en kan je programma’s installeren die een krachtige processor nodig hebben. Zeker voor mensen in de ICT-wereld is een desktop computer daarom ook vaak onmisbaar.
  • Daarnaast scoort een computer ook veel beter op het gebied van ergonomie. Met de juiste bureaustoel en bureau zit je veel ergonomischer. Hierdoor geniet je van een hoger comfort. Dat is dan ook de reden dat in de meeste kantoren enkel nog computers gebruikt worden. Zo kunnen ze lichamelijke ongemakken bij langdurig werken voorkomen.
  • Met een desktop computer beschik je over een goede oplossing voor de lange termijn. Met behulp van de extra snelheid ben je in staat om ook op de lange termijn grotere en nieuwere programma’s te installeren. Daarnaast is de computer vaak ook nog te upgraden. Hierdoor doe je er uiteindelijk veel langer mee.

Het grootste nadeel van een computer is dat deze natuurlijk over minder flexibiliteit beschikt en tevens veel ruimte in beslag neemt.

Laptop

Maar waarom kiezen zoveel mensen dan toch voor een laptop als een computer over zoveel verschillende voordelen beschikt? Het antwoord is simpel. Een gewone laptop is voor de meeste gebruikers voldoende. Niet iedereen heeft extra snelheid of prestatievermogen nodig. Zeker wanneer je de computer enkel gebruikt om te browsen op het internet of voor werken met Excel of Word. Dan is een laptop ruimschoots voldoende. Daarnaast beschikt een laptop ook over enorm veel voordelen.

Voordelen van een laptop

  • Een laptop is prima voor basisgebruik. Met een simpele laptop van nog geen €350,- kan je alle simpele dingen met gemak doen. Hier heb je geen dure computer of luxe laptop voor nodig.
  • Een laptop is ontzettend flexibel. Je kunt hem opbergen wanneer je er klaar mee bent en meenemen indien dat nodig is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om onderweg naar afspraken nog even wat te werken of mailtjes te beantwoorden. Daarnaast kan je ook gemakkelijk aan de eettafel of op de bank nog een laatste hand aan je werk leggen.
  • Het is veel minder gedoe om een laptop te installeren. Je hoeft niet tientallen kabels te leggen of een extra muis of toetsenbord aan te sluiten. Installeren en klaar.

Of je een laptop of computer koopt is een zeer persoonlijke keuze. Dit is voornamelijk afhankelijk van de wijze waarop je deze gaat gebruiken. Hou daarom rekening met je eigen persoonlijke voorkeuren en laat je eventueel adviseren in een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*