Leidingen handig verleggen

Leidingen handig verleggen
januari 8, 2020 Yoran
leidingen

Heb je plannen om jouw keuken of badkamer te verbouwen? Dan is de kans groot dat er het nodige gaat veranderen. Sommige mensen kiezen alleen voor nieuw sanitair. Indien dit op dezelfde plek geïnstalleerd wordt, hoeft er niet veel te gebeuren. Krijgt een gootsteen, douche of toilet echter een andere plek? Dan is de kans groot dat je leidingen moet verleggen. Zonder het verleggen van leidingen kan er immers geen water aan- en afgevoerd worden. In dat geval zijn de sanitaire voorzieningen ook niet te gebruiken. Wil je leidingen verleggen? Dan vraag je je vast af hoe je dit doet. Wij geven je hieronder een aantal tips om leidingen op een handige manier te verleggen.

Het huidige leidingstelsel

Er zijn mensen die zich gelijk vol overgave storten op het verleggen van leidingen. Verstandig? Nee, wat ons betreft niet. Je kunt er namelijk beter eerst voor zorgen dat je weet hoe het bestaande leidingwerk in elkaar zit. Veel mensen hebben wel ergens een schets in huis met de positie van de leidingen. Dit maakt het verleggen van leidingen een stuk makkelijker. Waarom? Omdat je precies weet welke leiding je het beste kunt verlengen om een bepaalde plek te bereiken. Is er geen schets aanwezig? Breng dan zelf het bestaande leidingwerk in kaart. Hiervoor kun je gebruikmaken van een speciale warmtebeeldcamera.

Maak gebruik van knelkoppelingen

Weet je hoe de leidingen lopen? Dan kun je beginnen met het verleggen van de leidingen. Doe dit nooit voordat je de hoofdkraan afsluit. Vergeet ook niet om het water uit de leidingen te laten lopen. Zodoende voorkom je dat er waterschade ontstaat. Gelukt? Dan is het zaak om de leidingen te verleggen. Om nieuwe stukken leiding met het oude leidingnetwerk te verbinden, gebruik je knelkoppelingen. Zorg er altijd voor dat deze goed aangesloten worden op beide uiteindes van een leiding. Indien de aansluiting niet goed is, ontstaat er namelijk een lekkage. Dit kan ontzettend veel schade veroorzaken.

Laat leidingen verleggen door een loodgieter

Er zijn veel mensen die geen idee hebben hoe zij te werk moeten gaan bij het verleggen van leidingen. Geldt dit ook voor jou? Dan doe je er goed aan om hier niet zelf aan te beginnen. Nee, schakel in dat geval gewoon een loodgieter in. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij leidingen moet verleggen. De leidingen worden op een handige manier verlegd en bovendien wordt alles goed aangesloten. De kans op een lekkage als gevolg van een verkeerde aansluiting is zodoende minimaal. Daarnaast kan een loodgieter je ook nog helpen bij het aansluiten van het sanitair op het leidingstelsel.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*