Hoe kan ik gebroken glas weer herstellen?

Hoe kan ik gebroken glas weer herstellen?
juni 24, 2020 Yoran
glaslijm

Een gebroken glas, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Een mooie vaas of drinkglas, raakt weleens beschadigd. Glaslijm kan hierbij uitkomst bieden. Het is een zorgvuldig klusje, waar je even rustig voor moet gaan zitten. Met een stap voor stap uitleg en de juiste materialen is het echter goed te doen.

Glaslijm is de oplossing

Allereerst is het van belang de juiste spullen in huis te hebben voor het glaslijmen, te weten een speciale glaslijm, een UV-lamp of gezichtsbruiner en een scherp mesje. Als start is het ontvetten van de oppervlaktes van het te lijmen glas van belang. Het is belangrijk voor een mooi eindresultaat om dit zorgvuldig te doen. Hoe schoner het oppervlakte, hoe mooier het eindresultaat, geldt hierbij. Vervolgens kan de lijm worden aangebracht op 1 kant van het voorwerp.

Gebruik hierbij vooral niet teveel glaslijm voor een net eindresultaat. Deze speciale lijm hardt niet uit tijdens het werken, dus neem de tijd om nauwkeurig te doen. Vervolgens moet de lijm worden uitgehard door twee tot vijf minuten Uv-licht erop te laten schijnen. De duur hangt af van de sterkte van het licht. In theorie kun je hiervoor bij felle zonneschijn het natuurlijke daglicht voor gebruiken, maar in de praktijk zal deze niet vaak scherp genoeg zijn. In zo’n geval kan een UV-lamp of een gezichtsbruiner uitkomst bieden. Mesaproducts heeft hiervoor de juiste producten. Neem is een kijkje op de website. Als laatste stap wordt het eindresultaat bijgewerkt met een scherp mesje. Dus mochten er nog puntjes zijn waar u niet geheel tevreden over bent, dan kan dit nog worden bijwerkt.

Toch wel handig

Glaslijmen is iets waar veel mensen niet aan denken wanneer er herstel van een voorwerp nodig is. Onnodig wordt er glaswerk weggegooid, terwijl reparatie mogelijk is. Zeker bij glaswerk van emotionele waarde, denk aan een erfstuk, vakantieherinnering of gewoon een bijzonder smaakvol glaswerk, kan gladslijpen een goede oplossing bieden. Met de juiste materialen en een nauwkeurig stap voor stap aanpak is dat echt haalbaar. Voor veel van dit soort werk geldt dat naarmate het vaker gedaan wordt, de handigheid toeneemt. Kortom laat je bij eerste keer niet ontmoedigen, oefening baart kunst, ook bij het glaslijmen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*