Minder problemen met hooikoorts met kunstgras!

Minder problemen met hooikoorts met kunstgras!
mei 28, 2021 Yoran

Hooikoorts is een van de meest vervelende allergieën die je kunt hebben. Als je buitenkomt, in de tuin bent of als er pollen in de lucht zweven, krijg je constant last van een loopneus, waterige en irriterende ogen, hoofdpijn en/of huiduitslag. Natuurlijk is er altijd wel iets tegen hooikoorts te doen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Een goede manier om hooikoortsaanvallen in en rond huis te beperken, is door in je tuin een kunstgrasgazon aan te leggen. Wie overstapt op een tuin met kunstgras, heeft namelijk geen last meer van allergische reacties na een middagje zonnen in de tuin. Dit is echter nog maar een van de vele aantrekkelijke kenmerken van kunstgras in vergelijking met echt gras. We leggen de grootste pluspunten van namaakgras ofwel kunstgras in onderstaand artikel aan je uit.

Het is gebeurd met die nare allergische reacties

Zoals we al schreven, is het gegeven dat je met kunstgras van die irritante allergische reacties af bent, een heel prettig voordeel van kunstgras in je tuin (laten) leggen. Bij lekker weer kun je voortaan weer onbezorgd in je achtertuin tot rust komen of een frisse duik in je tuinzwembad nemen. Je merkt pas hoe luxe en comfortabel dit is als je het zelf hebt meegemaakt.

Gras dat niet verkleurt

Een zeer prettige eigenschap van kunstgrasgazonnen is ook dat jende garantie hebt op een grasmat in je tuin die niet door zonlicht verkleurt. Voortaan is het gras bij de buren niet meer groener dan bij jullie zelf. Tenzij je buren natuurlijk ook kunstgras in de tuin hebben gelegd. Je hebt dus het hele jaar lekker groen gras, zonder smerige bruine of kale plekken op je gazon. Aangezien het oog ook wat wil, is dat wel zo fijn.

Weinig onderhoud meer

Ideaal aan een kunstgrasgazon is dat.je nauwelijks aan de slag hoeft om je kunstgrasmat in goede conditie te houden. Een tuinslang of tuinsproeier heb je niet meer nodig voortaan, want het gazon vochtig houden zoals bij echt gras is overbodig. En vergeet voortaan ook niet meer noodzakelijk.

Plaats gerust zware materialen op je gazon

Kunstgras heeft als positief kenmerk dat het sterk is en goed tegen langdurige gewichtsdruk kan. Zonder bang te hoeven zijn voor beschadigingen kun je er je tuinmeubels, loungeset, tafel, stoelen of kinderspeelgoed op laten staan. Kunstgras heeft met minstens 25 jaar daarbij nog een indrukwekkend lange levensduur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*