Nieuwe kunststof kozijnen, een slimme investering?

Nieuwe kunststof kozijnen, een slimme investering?
maart 17, 2020 Yoran
kunststof kozijnen

Naarmate uw houten kozijnen ouder worden, kan het benodigde onderhoud toenemen. De kozijnen moeten opnieuw geverfd worden en er moet mogelijk een nieuwe tochtstrip geplaatst worden. In het ergste geval moeten de kozijnen vervangen worden, bijvoorbeeld als gevolg van houtrot. Dit een ideaal moment om de investering in kunststof kozijnen te overwegen. Kunststof biedt u verschillende voordelen ten opzichte van hout. In dit artikel zetten we een aantal redenen voor u op een rijtje, die kunststof kozijnen een slimme investering maken.

#1: Kunststof heeft een lange levensduur

Een van de redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen, is de lange levensduur hiervan. Kunststof kozijnen gaan tot wel 50 jaar mee! Daar waar houten kozijnen vaak na tien tot vijftien jaar vervangen moeten worden. Let wel, dit is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen. Het merk HEPRO maakt haar hoogwaardige kozijnen zelf. Wist u dat de kozijnen na deze 50 jaar 100% recyclebaar zijn?

Deze kwaliteit zit voornamelijk in de manier waarop een profiel bewerkt wordt. Zo kiest HEPRO bewust voor kwalitatief sterk en goed isolerend glas, worden de profielen voorzien van een Linktrusion®-versterking en plaatsen ze hier gecertificeerd hang- en sluitwerk in. Andere leveranciers bewerken de profielen op hun eigen manier. De buitenkant van een kozijn zegt weinig over de kwaliteit hiervan!

#2: Betere bescherming tegen inbrekers

De duurzaamheid van het materiaal is niet de enige reden om voor kunststof kozijnen te kiezen. Ook bieden kunststof kozijnen van HEPRO een zeer goede bescherming tegen inbrekers. In het geval van de HEPRO Standard- en Comfort-uitvoering bieden het merk onder meer draaikiepramen met verdekt liggende scharnieren. Hier is gebruik gemaakt van een Linktrusion®-versteviging. De kans dat inbrekers deze ramen open weten te breken is minimaal! Bij houten kozijnen zijn sloten veel makkelijker los te wrikken.

#3: Veiliger bij brand in huis

Mocht er brand uitbreken in huis, dan bieden de kozijnen van kunststof u een betere bescherming dan houten kozijnen. De houten kozijnen zullen al snel in brand vliegen, terwijl het kunststof juist brandvertragend werkt. Wist u dat kunststof zelfdovend is en vaak pas na lange tijd vlam vat?

#4: Aangepast naar uw wensen

Voorheen werd vaak voor houten kozijnen gekozen, omdat deze makkelijker te bewerken waren. U schuurde de kozijnen en gaf ze vervolgens de gewenste kleur! Tegenwoordig kunnen ook kunststof kozijnen volledig op basis van uw wensen ontwikkeld worden. Hierbij heeft u de keuze uit folies en een ColorTop®-afwerking. De folies geven uw kunststof kozijnen een houtnerf look, terwijl u met een ColorTop®-afwerking een korrelige structuur aan het kozijn geeft. De kozijnen glimmen hierdoor veel minder, wat ze ook geschikt maakt voor een klassiek of landelijk gestyled huis.

#5: Lager energieverbruik in huis

Ook niet onbelangrijk is het lagere energieverbruik waarvan u profiteert, wanneer u voor kunststof kozijnen kiest. Het materiaal heeft een lagere Ug-waarde, wat betekent dat de isolerende werking groter is. Des te lager de Ug-waarde van een kunststof kozijn met ruit is, des te beter isoleert deze combinatie uw woning! In de winter houdt u meer warmte binnen, terwijl u zomers van een koele ruimte geniet.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*