Overlast van wespen voorkomen

Overlast van wespen voorkomen
september 22, 2021 Yoran

Overlast van wespen voorkomen

Zit je net lekker buiten aan tafel te eten, komt er opeens een wesp op je af. Heel vervelend! Het zoemende geluid in je oor is niet fijn en daarnaast gaat hij ook nog eens op eten of drinken zitten. Veel mensen schrikken en lopen weg of beginnen met hun armen te zwaaien. Je kunt echter voorkomen dat wespen uitgerekend naar jouw tafel toekomen. Hoe je dat doet, lees je hier!

Geuren

Er is een aantal geuren waar wespen absoluut niet tegen kunnen. Ze komen op zoetigheid af, dus alles wat maar zoet is kun je tijdens de zomermaanden beter niet of afgeschermd op tafel zetten. De volgende geuren vinden wespen sowieso niet lekker:

  • Kruidnagel, azijn en sinaasappel of citroen. Deze geuren willen wespen graag vermijden en ze zullen dus ook gegarandeerd niet dichtbij jou komen. Je kunt een schaaltje met kruidnagels (op afstand van jou) op een tafel zetten, net zoals verwarmde azijn. Ook sinaasappel- en citroenschillen doen het goed. Je zou hier zelfs nog wat kruidnagels doorheen kunnen prikken. 
  • Ui. Snipper wat uit fijn en ze het in een schaaltje buiten. Je zult dat je wespenbestrijding een stuk makkelijker gaat!
  • Koffie en wierook. Wespen houden ook niet zo koffie. Wespen bestrijden doe je dus ook door middel van wat kopjes koffie buiten te zetten. Ook wierook doet het goed, aangezien ze niet van rook houden. 

Actiever bestrijden

Werken bovenstaande oplossingen niet en moet je wat meer uit de kast trekken om ze te verjagen? Er zijn dan nog genoeg opties over. Zo kun je ze bestrijden met haarlak. Spuit het richting de wesp en de vleugeltjes zullen aan elkaar vast blijven plakken. Ze kunnen dan niet meer vliegen en zullen neervallen. Ook kun je ze wegmeppen met een badmintonracket of een vliegenmepper. Het belangrijkste om te doen is in ieder geval niet hysterisch rond te gaan rennen. De wesp blijft dan juist bij je! 

Grote overlast

Heb je bijvoorbeeld last van een wespennest in de tuin? Dat is erg vervelend, en dan werken bovenstaande tips inderdaad niet. Je hebt in dat geval namelijk professionele hulp nodig, een bestrijdingsdienst. Bezoek deze website voor meer informatie. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*