Tijd voor een droogloopmat, want die heeft meer voordelen dan je misschien dacht

Tijd voor een droogloopmat, want die heeft meer voordelen dan je misschien dacht
oktober 27, 2021 Yoran

Wie graag een schoon huis heeft en altijd op de hoogte is van de nieuwste schoonmaaktrends, denkt misschien niet meteen aan de vervanging van de deurmat. Die mat is namelijk ooit gekocht, waarbij de afmetingen nauwelijks een issue waren. Maar is dat wel zo terecht? Totaal niet, zo blijkt.

Droogloopmat

De deurmat, en dan vooral de droogloopmat, heeft een belangrijkere functie dan je misschien dacht. Het houdt namelijk niet alleen je vloer schoon; het zorgt ook voor een betere vochthuishouding én het kan een echt interieur-item worden. Een droogloopmat is speciaal ontworpen voor het absorberen van vocht. Dat is hard nodig, want de juiste luchtvochtigheidsgraad in huis is niet alleen belangrijk voor je welzijn, ook je woning en je meubilair hebben er baat bij.

Te veel vocht leidt tot een muffe guur in huis, vochtplekken op de muren, loskomend behang, schimmelvorming, houtrot, en ongedierte als zilvervisjes. Daarnaast kan vocht ook nog eens gevaarlijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Zeker wanneer het buiten regent in de herfst of winter, kan je veel baat hebben bij de droogloopmat. Deze mat is meestal gemaakt van vinyl en heeft een anti-slipwerking, waardoor de mat niet kan glijden. Dankzij de hoge garendichtheid slijt een droogloopmat ook nog eens minder snel. Ga jij graag voor de combinatie tussen handig én mooi? Dan ga je blij worden van alle kleuren en afmetingen waarin een droogloopmat te verkrijgen is.

Vloermat op maat

Of je nu een droogloopmat aanschaft of een reguliere vloermat, je gaat sowieso blij worden van een vloermat op maat. De afmetingen kunnen namelijk veel doen voor je interieur. Zo kun je je hal optisch een stuk langer laten lijken door een vloermat op maat in de lengte. Wanneer je meer in de breedte werkt, kan je hal een stuk breder lijken.

Hoe dan ook: bestel een mat die past bij je interieur en persoonlijke smaak, want een mat is meer dan alleen een functionele toevoeging aan je huis. Met een vloermat op maat liggen werkelijk alle opties voor je open. Daarnaast kun je ook nog eens je eigen logo of welkomsttekst op je mat laten printen. De keuze is reuze. De deurmat kun je online bestellen, en met een geluk is die dan ook nog snel geleverd. Zo gepiept dus. En we zeiden het al, een mat kan je interieur maken of kraken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*