Verduurzaam je huis met behulp van de zon

Verduurzaam je huis met behulp van de zon
april 15, 2020 Yoran
zonnepanelen

Steeds meer mensen zijn bezig om hun huis zo duurzaam mogelijk te maken met oog op de klimaatcrisis waar we ons in bevinden. Maar welke mogelijkheden heb je hiervoor? In deze blog lichten we de meest voorkomende manier toe waarmee je een woning kunt verduurzamen: met behulp van de zon.

Je huis verduurzamen met behulp van zonnepanelen komt steeds vaker voor. Dit komt doordat het rendement op een dergelijke investering steeds hoger wordt en je aanzienlijk kunt besparen op de energierekening. Wellicht denk je aan het feit dat je in Nederland woont, een land waar de zon nu niet bepaald het hele jaar door schijnt. Levert je dit wel voldoende energie op? Het antwoord is: ja. Het is zelfs zo dat de zon aan de Franse kust slechts 1.5x meer energie oplevert dan de zon in Nederland. De reden hiervan is dat zonnepanelen ook werken wanneer het bewolkt is. Het brengt dan wel minder op, maar de wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. De rest wordt gewoon verspreid en door de panelen opgenomen. Kortom, ook Nederland is uitermate geschikt voor zonnepanelen.

Naast zonnepanelen kun je ook een zonneboiler aanschaffen om je huis nog duurzamer te maken. Met de zonnepanelen wek je de stroom op en met een zonneboiler zorg je voor de opwarming van water binnen de woning. Op deze manier ben je steeds minder afhankelijk van oude energiesystemen, wat je flink kan schelen in de portemonnee. Een zonneboiler ontvangt energie via een zonnecollector die op het dak wordt geplaatst. De zonneboiler zet deze energie om in warmte, waardoor je minder of helemaal geen gebruik hoeft te maken van je cv-installatie. Financieel gezien is de aankoop van een zonneboiler ook interessant, doordat er een subsidie beschikbaar is waarmee je ongeveer €1.000,- kunt besparen op de aanschaf. Wanneer je dit combineert met zonnepanelen kan je op jaarbasis tussen de €500 en €1500 besparen, afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*